Tee pyyhkeistäsi jälleen pehmeitä - 4 hyvää vinkkiä

23.03.2015 12:45 - Eeva Rajala

Rentouttavan suihkun tai kylvyn jälkeen olisi ihanaa kuivata itsensä pehmeään pyyhkeeseen. Valitettavan usein pyyhkeet kuitenkin muuttuvat pesussa karheiksi.

Good Housekeeping -lehden mukaan huuhteluaineen käyttö ei välttämättä ole syynä karheuteen. Monesti uskotaan, että huuhteluaineen liika käyttö tekee pyyhkeistä kovia ja karheita.

Kodin tavaroita testaavan Good Housekeeping -instituutin puhdistuslaboratorion johtaja Carolyn Forte kertoo, ettei huuhteluaineen liiallinen käyttö aiheuta kyseistä karheutta, mutta se voi heikentää pyyhkeen imukykyä.

- Huuhteluaine kannattaa laimentaa vedellä. Ja huuhteluaine kannattaa jättää välistä joka kolmannella tai neljännellä pesukerralla, Forte kertoo.

Mikäli pyyhkeet ovat jo karheita, kannattaa kokeilla seuraavia vinkkejä:

Mahdollisimman kuumaa vettä

Jotta pyyhkeet eivät keräisi mineraalijäämiä, jotka kovettavat pyyhkeitä, ne kannattaa pestä mahdollisimman kuumassa vedessä.

Jätä pesukoneeseen tilaa

Vältä täyttämästä pesukonetta liian täyteen. Pyyhkeet eivät välttämättä saa täydellistä huuhtelua, jos pesukone on sullottu ääriään myöten täyteen. Tämä saattaa jättää niihin pesuainetta tai likaa.

Älä käytä pesuainetta liikaa

Vaikka laittaisit kaksinkertaisen määrän pesuainetta - mitä ei kannata tehdä - se ei tekisi pyyhkeistä yhtään sen puhtaampia. Se voi vain pahentaa asiaa. Liika pesuaine voi kasaantua pyyhkeeseen ja aiheuttaa bakteerien ja homeen kasvua. Liika pesuaine voi myös tehdä pyyhkeestä ikävän karhean ja jäykän.

Ravista pyyhkeet ennen kuivausrumpua

Kun pyykit ripustetaan narulle kuivumaan, niitä yleensä ravistellaan ensin. Samanlainen ravistelu kannattaa tehdä pyyhkeille, jos ne laitetaan pesun jälkeen kuivausrumpuun. Tämä auttaa pyyhkeitä pysymään pehmeinä pidempään.

Lue myös: Tiesitkö - 8 yllättävää asiaa, jotka voit pestä pesukoneessa

Lähde: Good Housekeeping

Kilpailut

Uusimmat