Herkuttele viikonloppuna: Tiramisu on herkkujen klassikko

22.03.2014 13:15 - Heli Thoren

Tiramisu on italialainen klassikko, joka hurmaa takuulla nauttijansa.

Italialainen tiramisu


2,5 dl espressoa

0,5 dl marsalaviiniä

5 munaa

1 dl sokeria

500 g mascarponejuustoa

200 g savoiardi-keksejä

0,5 dl kaakaojauhetta tiramisun pinnalle


1. Erota kananmunan keltuaiset valkuaisista. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

2. Kaada sokeri keltuaisten joukkoon ja vaahdota. Sekoita keltuais-sokerivaahtoon mascarpone-juusto. Lisää joukkoon valkuaisvaahto.

3. Kasta keksit espressoon. Ota vuoka ja aseta keksit siihen. Nostele puolet vaahdosta keksien päälle. Lisää toinen kerros keksejä ja loput vaahdosta.

4. Ripottele sihdillä kaakaojauhe tiramisun päälle. Peitä jälkiruoka hyvin ja anna sen tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään tai ainakin parin tunnin ajan. Nauti.

Kilpailut

Uusimmat