Todellinen treffiateria: Gratinoidut hummerit ovat helppo herkku vaativaankin makuun

11.04.2014 19:45 - Heli Thoren

Hummerit saavat makua parmesaanijuustosta ja dijon-sinapista.

Gratinoidut hummerit

2 - 4 hengelle

4 kpl hummeria

muutama ruohosipulin varsi

4 rkl majoneesia

2 tl dijon-sinappia

1 sitruuna

0,5 tl suolaa

mustapippuria

1 dl parmesaaniraastetta


1. Jos ostat hummerit tuoreina, keitä ne ensin: viisi minuuttia kiehuvassa vedessä rittää. Jos ostat valmiiksi keitettyjä pakastehummereita, kypsentämistä ei tarvita.

2. Halkaise hummerit pitkittäin. Poista pyrstölihat varovasti. Poista liha myös saksista.

3. Pilko ruohosipuli pieneksi. Sekoita se majoneesin, sinapin, suolan ja maustepippurin kanssa. Raasta sitruunan kuori ja lisää joukkoon. Purista vielä sitruunan mehu mukaan.

4. Pilko hummerinliha ja sekoita sekin täytteeseen. Täytä hummerin kuoret täytteellä ja ripottele parmesaaniraastetta päälle. Paista hummereita 250 asteessa viitisen minuuttia niin, että ne saavat väriä. Tarjoile heti.

Vinkki!

Jos tarjoat hummerin alkuruokana, yksi puolikas riittää ruokailijoille. Jos haluat ateriasta täyttävämmän, varaa jokaiselle syöjälle yksi hummeri (kaksi puolikasta). Hummerit maistuvat myös esimerkiksi risoton kaverina.

Kilpailut

Uusimmat