Kuva: Fotolia

Kevään suussa sulavin resepti on jokaisen suklaanystävän takuuhitti – kokeile keksimutakakkua

11.03.2017 10:15 - Karoliina Kotala

Mutakakusta löytyy monenlaista versiota. Yksi herkkusuiden suosikeista on kuitenkin maistuva keksimutakakku.

Mutakakku maistuu jokaiselle suklaanystävälle, mutta lisäpotkua se saa rapeista keksinpaloista. Alla ohje taivaallisen hyvään mutakakkuun.

Keksimutakakku

300 g kansidokerikeksejä

200 g tummaa suklaata

200 g maitosuklaata

6 kananmunaa

1 dl vehnäjauhoja

125 g voita

150 g eli noin 1,75 dl sokeria

1. Lämmitä uuni 190 asteeseen.

2. Murenna keksit pieniksi paloiksi.

3. Erottele keltuaiset ja valkuaiset kahteen eri kulhoon. Vatkaa keltuaiset vaahdoksi sokerin kanssa huolellisesti.

4. Lisää sokerikeltuaisvaahdon joukkoon jauhot ja sekoita.

5. Sulata voi kattilassa ja kun voi on sula nosta kattila liedeltä. Paloittele suklaat ja kaada voisulan joukkoon. Sekoita kunnes suklaa on juoksevaa ja lisää reilu ruokalusikallinen vettä tipoittain ja huolellisesti suklaan joukkoon sekoittaen. Kaada suklaaseos taikinaan ja sekoita huolellisesti.

6. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita kolmasosa valkuaisvaahdosta taikinan joukkoon huolellisesti sekoittaen. Lisää loput valkuaisvaahdot lopuksi varovasti nostellen lopputaikinan joukkoon.

7. Lisää 2/3 osaa keksimuruista taikinan joukkoon ja sekoita varovaisesti nostellen.

8. Kaada taikina irtopohjavuokaan, joka on voideltu ja korppujauhotettu ja lisää loput keksipalaset lopuksi taikinan päälle.

9. Paista uunin keskitasolla 190 asteessa noin 15 minuuttia. Kokeile kuitenkin kakkua jo kymmenen minuutin jälkeen, ettei se paistu liikaa, sillä kakku saa jäädä keskeltä taikinaiseksi.

10. Nauti mutakakkua vaikkapa vanilja-valkosuklaajäätelön kanssa.

Lue myös: Kauden ruokatrendi on nyt kuuma smoothie – katso supermaukas resepti

Kilpailut

Uusimmat