Monikäyttöinen ihmeaine: 10 yllättävää tapaa käyttää vauvatalkkia

03.11.2013 16:15 - Katariina Näreaho

Lapsiperheille talkin käyttö on tuttua puuhaa, mutta sitä voi käyttää moneen muuhunkin, kuin vaippaihottuman ehkäisyyn.

Lifestyle-sivusto Yahoo! Shine kokosi käytännöllisiä käyttötapoja talkille.

1. Ripottele talkkia pieni määrä lakanoihin ja nukut kuumat kesäyöt mukavasti. Talkki imee hien ja kosteuden, ja näin liinavaatteista ei tule nihkeän tuntuisia.

2. Talkki on oiva apu tahrojen poistamisessa, etenkin kun kyse on öljytahroista. Jos paidallesi roiskuu rasvaa, ripottele tahran päälle talkkia. Talkki imee öljyn ja rasvatahra on helpompi pestä pois.

3. Omistatko paljon kirjoja? Pidä klassikkoteokset kunnossa ripottelemalla sivujen väliin talkkia. Jauhe imee kosteuden ja kirjat säilyvät loistokunnossa pidempään.

4. Pitkillä vaellusretkillä talkista on hyötyä etenkin niille, joilla sisäreidet hankautuvat yhteen. Sivele talkkia sisäreisiin ja säästyt inhottavilta hankaumilta.

5. Kengistä saa ikävän hajun pois talkin avulla. Sirottele kenkien sisälle runsaasti talkkia ja anna vaikuttaa yön yli. Puhdista kengät talkista seuraavana aamuna ja nauti raikkaasta tuoksusta.

6. Narisevan lautalattian saa hiljaiseksi ripottelemalla lautojen rakoon talkkia.

7. Kesäisin kodin nurkkiin pesiytyvät muurahaiset saa pidettyä loitolla tämän monikäyttöisen ihmeaineen avulla. Ripottele talkkia muurahaisten kulkureiteille ja kotikoloihin. Kikka toimii myös esimerkiksi piknikillä!

8. Jos poistat ihokarvasi vahaamalla, voi talkista löytyä apu kivunlievityksessä. Sivele talkkia iholle ennen toimenpidettä. Jauheesta muodostuu "kalvo", jonka takia vaha ei tartu iholle yhtä sitkeästi.

9. Ripottele talkkia kissanhiekan joukkoon pitääksesi epämiellyttävät hajut poissa.

10. Vauvatalkista on apua myös hiustenhoidossa. Sekoita talkkia ruokasoodan kanssa ja ripottele päänahkaan jakaus jakaukselta. Harjaa lopuksi hiukset tuuhealla harjalla. Saat edullisen ja riittoisan kuivashampoon!

Lue lisää käteviä vinkkejä talkin käyttöön täältä.

Lähde: Yahoo! Shine

Kilpailut

Uusimmat