Lisää pesuhetkeen pala luksusta - tee itse tuoksuvia kylpykuulia

13.05.2015 08:15 - Eeva Rajala

Helppotekoiset kylpykuulat tuovat tunnelmaa pesu- ja rentoutumishetkeen omassa kylpyhuoneessa.

Kylpykuulat ovat myös loistava lahjaidea esimerkiksi syntymäpäivään tai tupaantuliaisiin.

Kylpykuulien tekoon tarvitset:

1 - 1,5 desilitraa ruokasoodaa
0,5 desilitraa Epsom- karvassuolaa
0,5 desilitraa maissitärkkelystä
0,5 desilitraa sitruunahappoa

3 teelusikallista risiiniöljyä
I ruokalusikallinen eteeristä öljyä (valitsemasi tuoksu)
Muutama tippa saippua- tai ruokaväriainetta
1 ruokalusikallinen vettä

Muovinen muotti (esimerkiksi vanha joulukuusen koristepallo)

Näin onnistut:

1) Sekoita kulhossa keskenään kuivat aineet eli ruokasooda, suola, maissitärkkelys ja sitruunahappo. Sekoitus kannattaa tehdä esimerkiksi vispilän kanssa. Epsom-suola rentouttaa lihaksia ja pehmentää ihoa. Maissitärkkelys auttaa ainesosia pysymään yhtenäisenä massana. Sitruunahappo on kylpykuulien kenties tärkein ainesosa, sillä se reagoi ruokasoodan kanssa synnyttämällä kylpyveteen poreita.

2) Sekoita pienemmässä astiassa keskenään nestemäiset aineet eli väriaine sekä risiini- ja eteerinen öljy. Risiiniöljy muun muassa lievittää ärsyyntynyttä ihoa ja kutinaa. Se myös kosteuttaa ja taistelee tulehduksia vastaan. Väriaineen käytössä kannattaa pysyä muutamassa tipassa, ettei kylpyvesi värjää ihoa. Väriaineen ei myöskään pitäisi värjätä kylpyammetta.

3) Sekoita nestemäinen seos hiljalleen kuivan seoksen joukkoon. Kaada joukkoon aina pieni määrä nestettä ja sekoita vispilällä. Seos alkaa paakkuuntua ja on valmis, kun se on tasainen ja suhteellisen hienojakoinen.

4) Ota muotin toinen puoli ja kauho se täyteen seosta. Painele seos muottiin tiukasti. Täytä myös toinen muotin puoli samalla tavalla ja sulje muotti tiiviisti.

5) Kylpykuulat kannattaa jättää kuivumaan yön yli. Jos heti haluaa käyttää kuulia, voi ne laittaa jääkaappiin puoleksi tunniksi. Kun muotin avaa, kannattaa ensin koputtaa ympäri muottia, jotta kylpykuula irtoaa tasaisesti muotista. Kun kuulan laittaa kylpyveden sekaan, se aiheuttaa poreita ja hajoaa hiljalleen tehden vedestä raikkaan ja hyväntuoksuisen.

Katso ohjeet myös alla olevasta videosta:

Lue myös: Tee ravitseva huulivoide itse - aikaa menee vain viisi minuuttia

Kilpailut

Uusimmat