Kuva: Fotolia

Noudatatko hääperinteitä? Asiantuntijat kannustavat hylkäämään neljä tapaa

03.09.2016 14:15 - Tiina Svensk

Häät ovat monelle elämän tärkein tapahtuma. Silloin tärkeästä päivästä on hyvä tehdä juuri itselleen täydellinen.

Kuka olisi ennen hääjärjestelyjään arvannut, kuinka paljon sääntöjä naimisiin menoon liittyy? Esimerkiksi yleisten perinteiden mukaan sulhanen ei saa nähdä morsiamen häämekkoa ennen hääseremoniaa, ja ennen häitä juhlistetaan polttareiden merkeissä.

Glamourin neljä asiantuntijaa kannustaa kuitenkin rikkomaan neljää eri perinnettä, jotka häihin ja avioitumiseen yleensä liittyvät.

1. "Et voi olla kumppanisi kanssa häitä edeltävänä yönä."

Oman rakkaan kainaloon käpertyminen saattaa helpottaa häästressiä huomattavasti, ja mikä onkaan ihanampaa kuin jakaa viimeinen yö ennen avioliittoa yhdessä? Miksi et siis viettäisi sinkkuelämäsi viimeistä yötä sellaisen henkilön kanssa, joka ymmärtää sinua ja tietää, kuinka paljon koittava hääpäivä sinulle merkitsee?

2. "Kirjoittakaa perinteiset valat."

Häävalojen lukeminen ei ole välttämättä kovin perinteistä Suomessa, mutta jos ne lausutaan, ovat ne yleensä kovin perinteisiä. Mieti, mitä todella haluat sanoa alttarilla kumppanillesi, sillä todennäköisesti valat ovat juuri mieleenpainuvin osa koko seremoniaa.

3. "Sulhanen ei saa nähdä häämekkoa ennen hääpäivää."

Jokainen morsian haluaa varmasti yllättää kumppaninsa ja nähdä hänen ensimmäisen reaktionsa häämekkoon alttarille asteltaessa. On kuitenkin aivan varmaa, että sulhanen on yhtä jännittynyt ja pitää sinua kauniimpana kuin koskaan ennen sinä hetkenä, kun astelet kohti alttaria - vaikka hän olisikin jo nähnyt mekkosi etukäteen.

4. "Polttarit ovat biletystä."

Eikö ajatus armottomasta bilettämisestä polttaripäivänä kavereiden kanssa kiinnosta? Muista, että saat varmasti vaikuttaa myös siihen, kuinka polttarisi vietetään. Jos siis haluat, ehdota yhteiseksi ajanvietteeksi jotain muuta - on kyseessä kuitenkin päivä, joka on järjestetty sinua varten.

Lue myös: Häät eivät aina suju suunnitelmien mukaan: Lue asiat, joihin morsiamen kannattaa varautua

Lähde: Glamour

Kilpailut

Uusimmat