Ota selvää pihasi kasveista - vinkit, joilla turvaat lemmikksi olon kotona

29.03.2015 16:15 - Henna Koste

Pidä silmäterästäsi huolta ja tee kodistasi turvallinen paikka asua.

Lemmikit ovat meille perheenjäseniä, siinä missä muutkin saman katon alla asuvat. Vaikka hoidamme eläimiämme rakkaudella ja osoitamme heille kaiken huomiomme, on tilanne toinen poissa ollessamme. Kiinnitä siis huomiota kotisi turvallisuuteen, jotta kaikki on hyvin myös palatessasi takaisin.

1. Avoimet ikkunaluukut ovat todellinen uhka lemmikillesi. Seuraukset voivat olla kohtalokkaat, jos kissasi loikoilee ikkunalaudalla luukun pamahtaessa kiinni.

2. Älä arvioi lemmikin nesteen tarvetta, varsinkaan kesällä. Koirat eivät hikoile, paitsi pieneltä alueelta anturoista. Älä jätä karvaista kaveria autoon helteellä. Kostea pyyhe viilentää ystävääsi.

3. Kun lemmikki matkustaa autossa, sido häkki huolellisesti turvavyöllä paikoilleen. Monet lemmikit haluavat tunkea päänsä ulos auton ikkunasta, mutta muista olla varuillasi.

4. Pidä kielletyt ruoka-aineet paikoissa, joihin vain itse yletät. Esimerkiksi kissoille, koirille ja freteille suklaa on kuin myrkkyä. 

5. Ole perillä, mitä kasveja pihallasi kasvaa. Esimerkiksi liljat, narsissit ja tulppaanit ovat monille lemmikeille vaarallisia nieltyinä.

6. Kesä tekee tuloaan, joten myös punkkilääkkeet ovat pian ajankohtainen asia. Vaihtoehtoja on monia, joten kysy neuvoa eläinlääkäriltäsi oikean tuotteen valinnassa.

Lue myös: Ota hauva mukaan lomalle - vinkit koottiin yhteen

Lähde: BuzzFeed

Kilpailut

Uusimmat