Kuva: Fotolia

Parkuuko vauva? Ota tutkitusti rauhoittava keino haltuusi

29.10.2015 14:15 - Senni Loikala

Tutkimus on selvittänyt monia vanhempia kiinnostavan tehokeinon, jolla itkuja pystyy vähentämään.

Jos yrität pitää vauvan rauhallisena, kannattaa sinun laulaa hänelle. Tuoreen kanadalaisen tutkimuksen mukaan se pitää pienokaisen noin kaksi kertaa kauemmin tyynenä, kuin jos puhuisit hänelle.

Montrealin yliopiston tutkijat analysoivat 30 terveen, 6-9 kuukauden ikäisen vauvan käytöstä tilanteissa, joissa aluksi rauhallisille pienokaisille joko laulettiin tai puhuttiin. Molemmissa tapauksissa kielenä käytettiin turkkia, jota vauvat eivät olleet kuulleet aiemmin.

Tulokset todistavat, että laulun voima on ylivoimainen.

- Kun vauvat kuuntelivat turkkilaista laulua, vauvat pysyivät rauhallisina keskimäärin yhdeksän minuutin ajan. Puheen kanssa keskimääräinen aika oli hädin tuskin puolet siitä, huolimatta, puhuttiinko heille "leperrellen" vai ei, professori ja tutkija Isabelle Peretz kuvailee.

Näin ollen vauvalle kannattaa laulaa lauluja, joita hän ei välttämättä ole kuullut aiemmin. Tutkimus julkaistiin Infancy-lehdessä.


Julkaisimme aiemmin liikuttavan kirjoituksen, joka lähti leviämään nopeasti äitien keskuudessa. Pääset lukemaan koskettavan tekstin tästä.

Lähde: Science Daily

Kilpailut

Uusimmat