Vodkaa peilille, olutta huonekaluille – 5 erilaista keinoa käyttää alkoholia kotonasi

20.02.2015 17:15 - Linda Arponen

Pääsivätkö alkoholijuomasi vanhentumaan? Ei hätää, sillä voit käyttää niitä yhä esimerkiksi kodin siivouksessa.

Monille saattaa kertyä kaapin perukoille erilaisia alkoholipullojen loppuja, joita ei tule juoduksi. Kaikeksi onneksi juomaa ei tarvitse välttämättä kaataa pois, sillä sitä voi mahdollisesti käyttää hyödyksi vielä kodin pienissä askareissa.

Valkoviini: Poista rasvatahrat

Jos kohtaat pinttyneitä rasvatahroja, voit yrittää poistaa niitä valkoviinin avustuksella. Peitä tahra kokonaan valkoviinillä ja sirottele päälle hieman ruokasoodaa. Anna seistä yön yli. Viinin ja ruokasoodaan sekoitus saa rasvan liukenemaan siten, ettei tahran pois hankaaminen vaadi enää paljon voimaa.

Vodka: Poista raidat peileistä

Jos peilikuvasi näyttää likaiselta ja raidakkaalta, on aika ottaa vodka avuksi. Täytä suihkepulloon puolet vodkaa ja puolet vettä. Sen jälkeen suihkuta seosta peiliin ja pyyhi pois nukkaamattomalla liinalla tai käyttämättömällä kahvin suodatinpussilla.

Vodka: Raikasta pyykit

Vodkan korkea alkoholipitoisuus poistaa hajuja bakteereita tappamalla. Jos siis havaitset pyykeissäsi pinttyneen homeisen hajun, suihkuta niihin laimentamatonta vodkaa ennen pesua. Vodka kuivuu nopeasti, joten vaikka et pesisi vaatteita heti tämän jälkeen, ei sinun tarvitse huolehtia, että pyykkikorissasi alkaisi kasvaa kosteiden vaatteiden vuoksi hometta.

Olut: Kiillota puiset huonekalut

Puiset huonekalut voivat saada oluen ansiosta uuden elämän. Hiero siis puulle olutta pehmeällä liinalla, jos haluat lisää kiiltoa. Kokeile olutta kuitenkin ensin johonkin huomaamattomaan kohtaan, jotta näet, että huonekalu varmasti kestää sen.

Olut: Pidä ötökät kaukana ihmisistä

Kesäjuhlissa hyönteiset voi houkutella kauemmaksi asettelemalla pieniä olutkulhoja pihan reunamille. Ötökät seuraavat oluen sokereita, eivätkä näin häiritse ihmisiä.

Lue myös: Koti puhtaaksi - 4 kekseliästä siivouskikkaa, joita et ole tullut ajatelleeksi

Lähde: BrightNest

Kilpailut

Uusimmat