Kuva: Fotolia

Testaa oletko ärsyttävä koiranomistaja - 11 paljastavaa kohtaa

31.05.2016 09:45 - Rea Tallgren

Jokaisen koiraomistajan kannattaisi opetella kymmenen kultaista ohjetta siitä, miten käyttäytyä.

Jotkut koiranomistajat ovat kuin pahemmanlaatuisia vanhempia, jotka ovat täysin sokeita oman kullannuppunsa käytöksen - ja ennen kaikkea oman käytöksensä - varjopuolille. Joskus kannattaakin siis miettiä asiaa jonkun ulkopuolisen näkökulmasta. 

Listasimme yksitoista sellaista asiaa, jotka koiranomistajan käytöksessä saattavat häiritä ja haitata muita. Testaa, kuulostavatko ne tutulta.

1. Jos koirasi haukkuu jatkuvasti, on omistajana tehtävänäsi yrittää selvittää, miten haukkumista voisi vähentää - kuitenkin toki niin, että koiralle ei siitä koidu harmia. Jos koirasi haukkuu jatkuvasti, voisi kuitenkin olla suotavaa, ettei sitä ainakaan pidä pitkiä aikoja rivitalon tai kerrostalon pihalla häiritsemässä muita. 

2. Koiran jätökset ahdistavat monia ja tässä asiassa omistaja on ainoa, jolla on vastuu - kerää siis koirasi kasat niille tarkoitettuihin pusseihin ja vie roskiin!

(kuva: Fotolia)

3. Sinulla ei ole mitään kontrollia koiraasi vaan se riehuu, huseeraa, näykkii ja on muutenkin mahdoton tapaus. Olet kuin vanhempi, joka antaa kiusaajalapsen rellestää oman mielensä mukaan välittämättä asiasta. 

4. Annat koirasi kulkea vapaana. On aivan sama, onko oma koirasi kiltti vai ei, mutta muiden koirat eivät välttämättä sitä ole, ja sinulla tulee aina olla mahdollisuus estää koiraasi menemästä muiden koirien luokse. Moni myös pelkää koiria, eikä silloin ole mukavaa, että hauvasi tallustelee heitä vastaan vapaana. 

(kuva: Fotolia)

5. Koirallasi ei ole mitään kunnioitusta ihmisten omaa tilaa kohtaan. Ne tunkevat naamalle ja syliin estelyistä huolimatta ja nuolevat ihmisten naamat märiksi. Vaikka se joistakin saattaa olla suloista, voi se myös olla todella ahdistavaa. 

6. Koirasi tuhoaa muiden omaisuutta. Se, että turhautunut koira tuhoaa kotonasi tavaroitasi, on sinun vastuullasi ja sinun ongelmasi, mutta jos koirasi tuhoaa muiden tavaroita, saatat olla pienimuotoisessa pulassa. Älä jätä koiraasi muiden kotiin, jos tiedät, että se saattaa tuhota jotain. Jos koirallasi on tylsää, keksi sille virikkeitä ja ulkoiluta sitä päivänmittaan tarpeeksi. Kodinirtaimiston tuhoaminen on aina merkki jostain, ja sinun omistajana täytyy selvittää, mistä. 

7. Otat koirasi mukaan joka paikkaan. Kysy, voitko ottaa koiran mukaan, jos menet ystävällesi kylään. Kaikki eivät pidä esimerkiksi koirankarvoista tai pelkäävät naarmuja parketissa. Vaikka sinua ärsyttäisi kyseiset seikat, on silti kohteliasta ottaa ne huomioon. 

(kuva: Fotolia)

8. Koirasi on koirapuiston hirviö, joka alistaa ja pelottelee muita sekä aloittaa tappeluita. Muista vanha, kultainen sääntö: se koira, joka ei osaa käyttäytyä, lähtee omistajineen puistosta ja antaa muiden nauttia olostaan - ei toisinpäin. 

9. Et ota vastuuta koirasi teoista. Jos koirasi puree toista koiraa koirapuistossa, vaikka olisit voinut lähteä pois sen alkaessa kiihtymään, tai jos koirasi tuhoaa jotain ystäväsi kotona, sinä olet viime kädessä vastuussa, joten kaiva nätisti lompakkosi tai yhteystietosi eteen ja pyydä anteeksi. 

10. Puhut koirastasi koko ajan, kuten jotkut puhuvat lapsistaan. Ymmärrä, että joskus on myös hyvä puhua muista asioista, eikä sinun silmäteräsi välttämättä ole kaikille muille se maailman tärkein. 

(kuva: Fotolia)

11. Pelottelet koiraasi ja haluat osoittaa paikassa kuin paikassa, että sinä olet pomo. Teet näin silloinkin, kun koirallasi on mukavaa ja se käyttäytyy mallikkaasti. Oman egon voi työntää ajoittain myös taka-alalle ja antaa koirankin elää koiramaista elämää. 

Lue myös: Tahdotko, että koirasi tottelee käskyjäsi? Tutkijat selvittivät helpon keinon

Lähde: About

Kilpailut

Uusimmat