Kuva: Fotolia

Uneksitko seksistä tai hampaiden putoamisesta - lue, mitä yleisimmät unisymbolit tarkoittavat

15.07.2016 20:15 - Tiina Svensk

Näetkö usein toistuvia tai tapahtumarikkaita unia? Ne voivat kertoa meille tärkeitä viestejä.

Jotkut meistä näkevät paljon unia, joista osa on jopa toistuvia. Toiset uskovat unien kertovan tärkeitä viestejä, joita alitajuntamme yrittää meille unien kautta viestittää. Jos haluat selvittää, mitä sinun unien symbolit yrittävät sinulle kertoa, kannattaa lukea läpi, mitä yleisimmät unet kertovat.

Mindbodygreen -sivusto listasi yleisimmät symbolit ja niiden syvemmät merkityset:

Eläimet

Jos uneksit eläimistä, kanavoit silloin omia eläimellisiä piirteitäsi ja primitiivisiä viettejäsi. Jos eläimet unessa jahtaavat sinua, se voi tarkoittaa, että patoat tunteita sisääsi. Vältteletkö esimerkiksi pelon tunteen kohtaamista?

Kiinnitä huomiota eläimiin unissasi, ja pohdi, mitä elämäntilannetta ne sinulle kuvastavat. Jokaisella eläimellä on oma viestinsä, joten kiinnitä huomiota siihen, miten reagoit unessasi näkyvään eläimeen.

Vauvat

Jos näet unta vauvoista tai vauvan saamisesta, se ei yleensä tarkoita tulevia jälkeläisiä. Sen sijaan uni kehottaa sinua kiinnittämään huomiota sinun omaan sisäiseen lapseesi - oletko jättänyt itsesi vähälle huomiolle?

Vauvat voivat symboloida uusien ideoiden ja alkujen kehittymistä ja syntymistä.

Jahtaustilanne

Lähes jokainen on joskus uneksinut tilanteessa, missä joutuu pakenemaan jonkun jahtaamana. Jahtaamisunet pohjautuvat meidän taistele tai pakene -viettiin, mikä yleensä viestii siitä, että haluat paeta jostain tilanteesta elämässäsi.

Onko elämässäsi meneillään tilanne, joka tuntuu uhkaavalta tai ahdistavalta? Yritä selvittää, mikä tai kuka sinua jahtaa unessa - saatat saada vastauksia myös arkeesi.

Kuolema

Vaikka unet kuolemasta saattavat säikäyttää ja tuntua hyytäviltä, ei kannata huolestua. Kuolema kuvastaa yleensä muutosta ja jonkin tilanteen päättymistä - sekä uuden alkamista.

Jos olet hiljattain menettänyt läheisen, saatat uneksia myös hänestä. Silloin alitajuntasi yrittää saada sinut käsittämään surua ja tapahtunutta menetystä. Unet kuolleesta läheisestä voivat olla hyvin parantavia ja tärkeitä.

Kaatuminen ja putoaminen

Heräätkö koskaan säpsähdykseen ja putoamisen tunteeseen? Unet kaatumisesta ja putoamisesta ovat hyvin yleisiä. Kaatuminen kuvastaa irti päästämisen pelkoa, joka sinulla on arjessasi.

Jos koet, että olet menettämässä kontrollia vaikkapa ihmissuhteessa tai työasioissa, kuvastuu pelko uniisi putoamisen tai kaatumisen tunteena.

Ruoka

Ahmitko ruokaa holtittomasti vai harhailetko aavikolla nääntyneenä? Unelmoitpa ruuasta miten tahansa, symboloi ruoka unissa tiedonhalua: Samalla tapaa kuin ruoka huoltaa kehoamme, tieto hoitaa aivojamme!

Murhaaminen

Oletko nähnyt unta, jossa tapat toisen ihmisen? Se ei tarkoita sitä, että olet pohjimmiltasi psykopaatti ja haluat tappaa jonkun. Murhaaminen unessa kuvastaa sitä, että olet tullut tietoiseksi omasta persoonallisuudestasi.

Onko luonteessasi tai käytöksessä piirre, josta et itse pidä? Tappaminen unessa tarkoittaa, että haluat ja olet valmis päästämään irti kyseisestä piirteestä.

Seksi

Jos näet kuumia unia seksistä, on viesti hyvin suoraviivainen ja selkeä: Kaipaat toisen ihmisen läheisyyttä. Läheisyys voi tarkoittaa seksiä tai vain toisen läsnäoloa. Jos näet villejä seksiunia asioista, joita et ole kokeillut kumppanisi kanssa, voi viesti olla kannustava - mitä, jos kokeilisit uusia asioita myös valveilla?

Hampaat putoavat

Hampaiden putoaminen tai mureneminen voi tuntua pelottavan todentuntuiselta unessa, ja sillä onkin vahva viesti meille. Hampaiden putoaminen unessa kuvastaa pelkojamme ja ahdistusta, joita koemme hereillä ollessamme.

Unet voivat liittyä pelkoon ikääntymisestä tai siitä, että näyttää rumalta oman rakkaansa silmissä.

Vesi

Vesi kuvastaa koko alitajuntaamme ja sen tilaa. Rauhalliset vesialtaat kuvastavat tyyntä mieltä siinä missä raju aallokko kertoo epävarmuudesta ja ahdistuksesta. Kiinnitä siis huomiota veteen ja millaisena se esiintyy unessasi. Sen avulla ymmärrät myös elämäntilanteitasi paremmin.

Lue myös: Vaaka on koukussa rakkauteen, härkä ruokaan - lue, mihin addiktoidut horoskooppisi perusteella

Lähde: Mindbodygreen

Kilpailut

Uusimmat