Mustat hiekkarannat lumoavat kauneudellaan - katso vaikuttavat kuvat

02.07.2014 14:15 - Katariina Näreaho

Moni haaveilee turkoosista merivedestä ja vitivalkoisesta hiekasta. Maailmalta löytyy kuitenkin myös erikoisempia rantoja, joiden hiekka on väritykseltään mustaa.

Mustat hiekkarannat ovat harvinaista herkkua. Jos haluat ikimuistoisen lomakokemuksen, suuntaa jonnekin näistä mustista vulkaanisista hiekkarannoista.

Fuenteventura, Espanja

Ajuy Beachillä ei sovi pulahtaa uimaan, mutta ranta on silti näkemisen arvoinen. Täällä jokainen voi lähteä aarteen etsintään, sillä rannan hietikkoon on haudattu monia merirosvojen aarteita.

Lanzarote, Espanja

El Golfo -kylän läheisyydessä sijaitseva Lego Verde on upea nähtävyys. Osittain vajonneessa tulivuoren kraaterissa pääsee ihailemaan jylhistä maisemista, mustasta hiekasta, merivedestä sekä merkillisestä vihreästä laguunista.

Auckland, Uusi-Seelanti

Aucklandin länsiosassa sijaitseva Muriwai on surffareiden suosiossa. Mustan hiekkarannan jylhät ja rosoiset kalliot ovat myös näkemisen arvoiset.

Islanti

Yksi Islannin suosituimmista turistikohteista on Vík. Upeat vuoristoiset maisemat ja musta hiekkaranta nähdään myös Games of Thrones -sarjassa. Valitettavasti merivesi on jäätävän kylmää, joten uiminen tällä rannalla on lähinnä hurjapäiden ja uhkarohkeiden puuhaa.

Havaiji, Yhdysvallat

Punalu'u Beach sijaitsee pääsaaren lounaisosissa ja se on yksi Havaijin monista mustista hiekkarannoista. Alueella asustelevat uhanalaisia merikilpikonnia, joten jos matkaat tänne, anna eläimille oma rauha.

Maui, Havaiji, Yhdysvallat

Havaijin toiseksi suurimmalla saarella sijaitsee yksi upeimmista mustista rannoista. Täällä uiminen on hankalaa, sillä merivirtaukset ovat voimakkaita. On siis parempi vain tyytyä kastamaan jalkansa.

Kalifornia, Yhdysvallat

Lost Coastilla voi ihailla surffareita ja jylhiä maisemia. Alue on myös retkeilijöiden suosiossa. Rannikolla on kokonaisuudessaan pituutta huikeat 129 kilometriä.

Lähde: Skyscanner

Kilpailut

Uusimmat