Himottaako parempi huone hotellissa? Vinkit saada haluamasi ilmaiseksi!

18.08.2013 07:15 - Laura Sulkava

Kaveri kertoo, kuinka hän onnistui saamaan itselleen korotuksen parempaan huoneeseen hotellissa ja mitä vielä, ilmaiseksi! Pohditko kuinka hän teki sen?

Joskus erityispalvelu on silkkaa sattumaa, mutta joillekin onni osuu kohdalle useammin. Jos onnetar ei muuten ole kohdallasi suotuisa, voit hieman auttaa itseäsi opettelemalla muutaman kikan kohti hienompia huoneita.

Hotellin henkilöunta on kuullut turhan usein tarinat syntymäpäivistä ja muista juhlista, on siis aika keksiä jotain uutta. Seuraavilla vinkeillä voi saada kohteliaasti itsellesi hieman parempaa palvelua.

1.  Jos kerrot hotellin tiskillä juhlivasi juhlapäivää, tee tarinastasi vähintään kiinnostava. Vaikka henkilökunta ei uskoisi tarinaasi, he saattavat heltyä hyvästä yrityksestä. Sinulle erityinen syntymäpäivä ei ole sitä henkilökunnalle, mutta avioerojuhla taatusti on.

2. Miehen tai lasten kanssa matkustaminen nostaa mahdollisuutta saada yksityisempi ja hiljaisempi huone.

3. Tippaaminen on hyvä tapa saada hotellinhenkilökunnan huomio itseensä. Tippaajalle tehdään mieluusti vastapalveluksia. Jos vastapalvelus ei ole sviitti, vähintään se on hintaluokan mukavin huone.

4. Vältä turistikautta, jolloin hotelli on täynnä eikä sinua ole mahdollista siirtää parempaan huoneeseen. Kirjaudu sisään 16.00-18.00 välisenä aikana, jolloin mahdolliset peruutukset ovat tiedossa.

5. Jos huone ei ole valmis oikeaan aikaan, remontti häiritsee untasi tai löydät muuta vikaa, käytä sitä hyväksesi. Muista tosin, että huutamalla ei saa parasta tulosta aikaan, vaan huonon mielen voi osoittaa kohteliaisuuden rajoissa.

6. Ole mukava. Hotellin vastaanotossa, kuten jokaisessa palvelutyössä, tapaa päivän aikana ihmisiä laidasta laitaan. Iloiset ihmiset huomataan ja heidän asenteensa saa kiitoksena mahdollisesti pientä ekstraa.

7. Kysy suoraan. Olemalla kohtelias ja kysymällä ei ainakaan menetä mitään. Huonoimmassa tapauksessa yövyt huoneessa, johon oli varauksesi tehnyt.

8. Etkö tiedä kuka olen? Lause tarvitsee ehkä tuekseen lisätarinan: kaverit osoittelemassa sinua vähän matkan päässä tai pyytämässä kanssasi yhteiskuvaan.

Lähde: News.com.au

Kilpailut

Uusimmat