Minä 2.0 blogi: Punttitulokset, ei oikotietä onneen.

21.09.2016 11:57 - Oku Luukkainen

En ole koskaan ollut erityisen innokas jakamaan tarkkoja tietoja siitä, että miten paljon ”rauta nousee”.

Osaksi tähän vaikuttaa se, että tuloksilla ei pahemmin keulita ja toisekseen onhan se vähän tyhmää kehuskella, mutta toisaalta saahan sitä olla ylpeä saavutuksistaan ja niitä myös jakaa.

Olen harrastanut nyt 562 tuntia Crossfittiä, lajia johon kuuluu olennaisena myös painonnosto.

Kun aloitin lajin niin tuloksia tuli aika tiuhaan, suurin syy tähän oli tietenkin treeni mutta myös se että taso jolta aloitin oli aikalailla nolla, tai … Pakkasella.

Tässäpä muutama esimerkki. En ennen Crossfittiä KOSKAAN ollut tehnyt takakyykkyä, ja kiitoksia hyvän valmennuksen salilla niin en päässytkään heti alkuun kokeilemaan ”ykkösmaximia” vaan tekniikkaa treenattiin alkuun pitkään ennen kuin päästiin haastaviin painoihin. Ensimmäinen merkintä ennätyspainoksi on 75 kg, sitten aika pian 80, 90 ja 95kg. Karkeasti sanottuna nämä on tullut 6-8kk sisään. Viiden ja kymmenen kilon nousuja. Tämän jälkeen alkaakin tosi hommat, kun nousua onkin enää muutamia kiloja ja välillä ei etes sitä. Tulee takapakkia ja sitten aloitellaan uudestaan. Nyt tuo takakyykky tulos on hyvänä päivänä 120 kg. Viiden ja kymmenenkilon nousut voikin unohtaa. Treeniä, treeniä..Ei kai sitä muuta tietä parempiin tuloksiin olekkaan, niin ja paitsi ruokavalio! Tämä 2.0 -projekti on antanut tähän hyviä eväitä. Etenkin loistavia vinkkejä siihen mitä syödä ennen ja jälkeen treenin. Ainiin… Tänä aamuna heilahti clean and jerk -liikkeestä 85 kg. Olin tyytyväinen! J

Kilpailut

Uusimmat