Kuva: Fotolia

Haluatko välttää silmäryppyjä? Ammattilaisen nikseillä pidät silmiesi ihon nuorekkaana

08.10.2016 08:15 - Karoliina Kotala

Ensimmäiset vanhenemisen merkit näkyvät naisella silmänympärysiholla ja siksi silmien ihosta kannattaakin pitää huolta.

Ihonhoitobaarista tutun kauneusasiantuntija Henna Heikkisen mukaan usein silmien juonteet johtuvat kuitenkin onneksi vain kosteusköyhyydestä. Ensimmäinen tärkeä seikka silmänympärysihon hoidossa on silmämeikin huolellinen puhdistus oikeilla aineilla, jotka eivät kuivata tai ärsytä ihoa. 

- Seuraava seikka on kosteutus. Voiteet ovat kosteuttavampia kuin geelit ja talvea kohti, kun kuivuus alkaa vaikuttaa ihoon, kannattaa geelit vaihtaa voidemaisempiin rasvoihin, Heikkinen kertoo. 

Kauneusasiantuntijan mukaan aamulla ja illalla voi käyttää myös eri silmänympärystuotetta. Esimerkiksi yöksi kannattaa valita retinolia sisältävä tuote, joka uusii ihoa ja vähentää juonteita. Myös oikea määrä voidetta on tärkeä;  silmänympärystuotetta riittää riisinjyvän kokoinen määrä, aamuin ja illoin. 

- Levitä voidetta hellästi nimettömällä sormella. Nimettömällä sormella siksi, että siinä on vähiten voimaa. Voit levittää voidetta koko silmänympärysiholle. Valitse silmänympärysiholle oma voide ja levitä se aina ennen kasvovoiteen levittämistä puhtailla käsillä, Heikkinen summaa.

Lue myös: Käytätkö silmälaseja? Ammattilaisen meikkivinkeillä korostat kauniisti silmiäsi

Kilpailut

Uusimmat