Kuva: Fotolia

Hoida jalkasi kesäkuntoon - 6 helppoa täsmävinkkiä

12.07.2016 22:45 - Emmi Moilanen

Jalkojen kuntoon ja ulkonäköön vaikuttaa myös se, mitä ruokavaliosi sisältää.

Refinery29-sivusto kokosi yhteen parhaimmat vinkit, joiden avulla hellit jalkasi kesäkuntoon helposti ja nopeasti.

1. Kuori

Pidät kesävarpaasi katseen kestävänä myös avonaisissa sandaaleissa, kun muistat kuoria jalkasi säännöllisesti, noin kerran viikossa. Kuorinta poistaa kuivaa ja kuollutta ihosolukkoa tehokkaasti. Kuiva jalkojen iho voi altistaa esimerkiksi kantapäiden halkeilulle, joka pahaksi äityessään voi olla jopa kivuliasta. Kuorinnan yhteydessä voit käyttää myös jalkaraspia, jonka avulla saat pehmeät ja sileät kantapäät helposti.

2. Kosteuta

- Päivittäinen kosteutus pitää jalkojesi ihon kunnossa hoitaen samalla halkeamia, rakkoja sekä rikkoutunutta ihoa, toteaa jalkahoidon asiantuntija Margaret Dabbs.

Rasvaa jalat aina suihkun tai kylvyn jälkeen, ja tee kosteutuksesta säännöllinen rutiini osaksi kauneudenhoitoasi. Voitelun jälkeen suojaa jalkasi pehmeillä sukilla tai esimerkiksi tossuilla.

3. Hoida varpaankyntesi

Olennainen osa kauniita kesäjalkoja ovat huolitellut varpaankynnet. Kesäisin etenkin varpaankynsissä on hauskaa kokeilla uusia, sekä räväkämpiä kynsilakkasävyjä.

- Muista antaa kynsillesi silloin tällöin myös vapaapäiviä lakkaamisesta, sillä kynnetkin tarvitsevat lepoa, ohjeistaa Dabbs.

4. Syö jalkasi kauniiksi

Vältä liian suolaisia tai sokerilla kyllästettyjä ruokia, sillä ne aiheuttavat helposti ylimääräistä turvotusta jaloillesi. Myös pitkä lento voi turvottaa jalkojasi, ja tällöin onkin hyvä huolehtia riittävästä nesteytyksestä, jonka avulla ennaltaehkäiset turvotusta helposti. Näin ollen voit sujauttaa lomakohteessa heti kesäiset sandaalit jalkaasi, ja nauttia viilentävästä tuulenvireestä myös varpaillasi.

5. Pidä rakkolaastarit lähettyvillä

Uudet kengät olisi hyvä “ajaa sisään” esimerkiksi ennen lomamatkaa, jolloin tiedät käveleväsi kyseisillä kengillä pitkiä matkoja. Tämä onkin hyvä keino ennaltaehkäistä rakkojen syntymistä. Jos hiertymä kuitenkin pääsee yllättämään, on hyvä huolehtia, että rakkolaastareita on aina ulottuvillasi.

6. Älä unohda suojakerrointa

Varpaankyntesi koostuu proteiineista ja ovat yhtä alttiita palamiselle auringossa kuin ihosi. Kynsinauha suojaa uuden kynnen kasvua, ja jos et huolehdi niiden kunnosta tarpeeksi, kynsinauhasi voivat muuttua kuiviksi. Tämä on haitallista kynnen kasvulle sekä altistaa haurastumiselle. Muista siis lisätä aurinkosuojan sisältävää kosteusvoidetta myös jaloillesi, ennen kuin kirmaat rantahietikolle avojaloin.

Lähde: Refinery29

Lue myös: Tanssija paljastaa karun totuuden ballerinan jaloista - Instagram-kuvat eivät sovi herkille

Lue myös: Kuivattaako kesä hiuksesi? Vinkit värjättyjen hiusten suojaamiseen

Kilpailut

Uusimmat