Uusi trendi nousussa maailmalla: "Lihavuus on muotia"

22.04.2015 15:15 - Rea Tallgren

Vastaiskuna sairaalloisen laihuuden tavoittelulle saadaan tulevina vuosina kokea kenties myös täysin toisenlainen muotisuuntaus. Merkkejä trendistä on jo ilmassa.

Ylipainoisille on aivan omat muotimarkkinat, jotka kehittyvät ja kasvavat jatkuvasti. Mukeampien muotojen ihailu näkyy muotimaailmassa jo monin tavoin. Trendiennustajat pohtivatkin, onko tämä merkki uuden muotisuuntauksen synnystä.

´Fat and fabulous´

Vaatteita isokokoisille suunnittelevat suurentavat vaatekokojaan jatkuvasti. Maailmalle syntyykin nyt uusia vaatemerkkejä, joiden kohderyhmä ovat naiset, jotka ovat ‘fat and fabulous' eli lihavia ja upeita.

Eräs suunnittelija kertoo tuoreessa, aihetta käsittelevässä tv-dokumentissa, että hänen asiakkaansa eivät pysty samaistumaan esimerkiksi koon 42 vaatteisiin pukeutuviin naisiin, sillä ovat radikaalisti heitä isompia.

Ultra-plus -mallimarkkinat syntyivät

Ilmiö näkyy myös mallimarkkinoilla. Useat plussakoon mallit tietävät, että käyttöä löytyy yhä isommille malleille. Dokumentin mukaan moni plussakoon malli uskookin, että että heidän täytyy lihoa saadakseen enemmän töitä.

Tästä seurauksena on syntynyt niin kutsuttu ultra-plus -mallikulttuuri, johon plussakoon malleilla ei ole mitään asiaa ennen kunnon lihotuskuuria.

Plus-mallit Ashley Graham ja Georgina Burke esimerkiksi eivät pärjäisi ultra-plus -mallimarkkoilla, sillä he ovat liian hoikkia.



Lue myös: Maailmankuulu amerikkalaislehti otti sivuilleen ensimmäisen plus-kokoisen mallin - katso

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat