Tiedätkö: tarkoittaako runsas hikoilu suurempaa kalorinkulutusta?

23.12.2013 20:15 - Linda Arponen

Kuntoilijoita askarruttava asia saa vastauksen.

Toisin kuin voisi kuvitella, runsas hikoilu ei kerro siitä, kuinka rankkaa treenisi on ollut. Kehomme tuottavat hikeä viilentääkseen itseään, joten hikoilu kertoo enemmänkin siitä, kuinka kuuma kehosi on. Eikä hikoilu myöskään kerro poltettujen kalorien määrästä.

Itse asiassa mitä paremmassa kunnossa olet, sitä vähemmän todennäköisesti hikoilet. Näin siksi, että mitä hyväkuntoisemmaksi keho tulee, sitä enemmän se pystyy liikkumaan, ennen kuin kehon lämpötila alkaa nousta ja hikeä erittyä.

Toisaalta jos olet kovin hikinen jo kymmenen minuutin treenin jälkeen, ei se välttämättä tarkoita sitä, ettet olisi hyväkuntoinen. Ihmisillä kun on vaihtelevat määrät hikirauhasia, joten joillakuilla voi lyhytkin reipas kävely nostaa hien pintaan.

Jos et taas juurikaan eritä hikeä, voit olla joko todella hyväkuntoinen tai sitten sinulla on vain vähän hikirauhasia. Toisaalta vähäinen hikoilu voi ikävä kyllä olla myös merkki kehon kuivuudesta. Hikoilu kun vaatii vettä toimiakseen.

Tämän takia muista juoda vettä pitkin päivää, ennen treeniä, sen aikana ja sen jälkeen. Jos tunnet itsesi janoiseksi, on se usein merkki siitä, että nestehukka on jo iskenyt sinuun.

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat