Haussa Hollywood-kiharat - näin loihdit tyylin kotona

25.09.2012 15:15 - Heli Thoren

Emmy-gaalassa moni kaunotar valitsi juhlakampauksekseen kuohkeat kiharat. Ne onnistuvat hyvin kotikampaamossakin.

Mietitkö, millaisen kampauksen loihtisit itsellesi syksyn juhliin? Hollywood-kiharat hurmaavat juhlissa kuin juhlissa. Kauniit kiharat saat loihdittua kotonakin, kunhan muistat kiinnittää huomiota pohjatyöhön.

1. Jos hiuslaatusi on erityisen hieno, kiharat onnistuvat parhaiten, jos teet ne päivä kaksi hiustenpesun jälkeen. Jos hiukset tuntuvat likaisilta, suihkuta niihin kuivasampoota. Se tuo myös hienoon hiukseen lisää pitoa.

2. Tee kiharoille huolellinen pohja. Käytä muotoilutuotetta, joka paitsi suojaa myös pitää kiharat kasassa. Erilaiset kiharanesteet, kampausnesteet tai muotoilugeelit- ja vaahdot toimivat - hiustyypistä riippuen. Testaile erilaisia tuotteita - näin löydät itsellesi oikean. Käsittele hiukset huolellisesti muotoilutuotteella. Näin kiharat pysyvät paremmin ja kestävät juhlien alusta loppuun. Jos käytät kiharien tekoon lämpörullia, piippi- tai suoristusrautaa, muista tarkistaa, että muotoilutuotteessasi on lämpösuoja.

Heidi Klum Emmy-gaalassa.

3. Kestävimmät kiharat saat vaahtomuovirullilla. Niiden kanssa on kuitenkin maltettava olla kärsivällinen. Vaikka laittaisit rullat kuivaan hiukseen, on rullia maltettava pitää päässä useita tunteja. Paras on, jos pystyt nukkumaan pehmeät rullat päässäsi. Näin kiharat tekeytyvät yön aikana.

Jos teet kiharat lämpörullilla, suoristusraudalla tai muilla muotoiluraudoilla, on pohja-aineella entistä suurempi rooli. Lämmön avulla tehty kihara lässähtää helposti, jos ilma on kostea tai pää hikoaa. Hyvän kampausnesteen avulla saat kiharoihin pysyvyyttä.

Näyttelijä Christina Hendricks Emmy-gaalassa.


4. Viimeistele kampaus hiuslakalla. Hyvä hiuslakka ei kovetu kypäräksi, vaikka sitä suihkuttaisi hiukseen runsaamminkin. Hiuslakka pitää kiharakampauksen kasassa.

Eivätkö kiharat kestä?

Tuntuuko, että vaikka tekisit hyvän pohjan, kiharakampaus ei silti säily kuohkeana. Jos olet kokeillut useampia erilaisia muotoilutuotteita ja silti tuntuu, ettei niiden teho riitä, kannattaa kokeilla kevyesti tupeerata hiusta. Tupeeraa harvalla kammalla sen jälkeen, kun avaat kiharan rullasta. Tupeeraa hiusta kiharan alta, hiuksen tyvestä. Kampaa kevyesti auki. Tupeeraaminen tekee hiuksesta karheamman ja näin myös kiharat pysyvät paremmin.

Kilpailut

Uusimmat