Helpota siitepölyallergiaa kotikonstein - 6 kikkaa

22.04.2013 16:15 - Heli Thoren

Allergiaoireiden kukistamisessa kannattaa lääkehoidon rinnalla pitää muutama vinkki mielessä.

Tähän aikaan vuodesta monen olo on tukala. Mitä kauniimmin luonto kukkii, sitä suuremmin siitepölyallergisia aivastuttaa. Onneksi on muutamia kotikonsteja, joilla oloa voi tehokkaiden lääkkeiden rinnalla helpottaa.

1. Pesty pyykki kuivuu ihanasti ulkona, mutta siitepölyallergikon kannaattaa silti levittää se sisätiloihin kuivumaan. Vaikka siitepöly pyykin pinnalla ei olisikaan silmin nähtävää, se saattaa silti aiheuttaa ärsytystä allergisessa. Etenkin petivaatteiden kanssa kannattaa olla tarkkana. Yön aikana allergiaoireet voivat hurjstua, jos nukkuu siitepölyisissä lakanoissa.

2. Kun pihan nurmikko alkaa vihertää, kannattaa sen leikkaamista välttää kuumana ja helteisenä päivänä. Esimerkiksi aamukasteinen nurmikko ei pöllyä leikattuna kuivan ilman ja helteen käsittelemän tavoin.

3. Pujo kiusaa monia allergisia. Ne kannattaa kitkeä omalta pihalta  pois jo keväällä - vaikka pujo kukkiikin vasta heinäkuussa, jolloin allergiaoireet ovat pahimmillaan. Jo sen avulla, että puhdistaa oman kotipihan pujosta, oireet voivat helpottaa.

4. Vaikka kukkakimput ovat ihania, pahasti allergisen kotona ne eivät ole miellyttävä kaunistus. Etenkin luonnonkukkakimppujen kanssa kannattaa olla tarkkana - ne voivat tehdä olon tukalaksi.

5. Pidä ikkunoita suljettuna, etenkin ennen nukkumaan menoa. Varsinkin makuuhuoneen ikkunat on syytä pitää suljettuna, jotta huoneilma säilyisi mahdollisimman puhtaana. Myös autolla ajaessa ikkunat kannattaa pitää suljettuina.

Ikkunoita varten myydään myös verkkoa, joka estää siitepölyn pääsyn sisätiloihin. Näin tuuletusikkunaa on mahdollista pitää auki, ilman että aivastelu ja tukkoisuus lisääntyvät.

6. Imuroiminen ja pölyjen pyyhkiminen helpottavat allergisen oireita huomattavasti. Pahimpina aikoina, imuroiminen voi olla jokapäiväinen risti, joka kuitenkin helpottaa oloa huomattavasti.

Lähteet: Apuaallergiaan.info, Allergia.fi, Tohtori.fi

Kilpailut

Uusimmat