Kaunis iho syömällä: 7 ravintoainetta, jotka hellivät hipiääsi

06.04.2014 13:15 - Heli Thoren

Sillä, mitä pistät suuhusi on hyvän ihon tavoittelemisessa suuresti merkitystä. Kun syöt oikein, ihosi voi paremmin.

Kasvohoidot ja -voiteet eivät ole ainoa tapa hoitaa ihoa. Myös sillä, mitä pistätä suuhusi, on merkitystä. Listasimme 7 tuotetta, joita kannattaa popsia tavoitellessa kaunista hipiää:

Pellavansiemenet

Ne sisältävät omega3-rasvahappoja, jotka vaalivat ihon terveyttä. Rasvahapot taistelevat myös ihon vanhenemista vastaan ja pitävät hipiän kimmoisena pidempään.

Mustikat

Siniset marjat ja hedelmät, kuten mustikat, luumut ja karhunvatukat ovat iholle hyväksi. Niiden antioksidantit hidastavat niinikään ihon vanhenemista.

Auringonkukansiemenet

Siemenien E-vitamiina suojaa ihoa auringon haittoja vastaan. Voit syödä siemeniä vaikka välipalana tai esimerkiksi salaatin päällä.

Suklaa

Monet ajattelevat, että suklaa aiheuttaisi näppyjä, mutta kohtuudella nautittuna se tekee iholle hyvää. Erityisesti tumman suklaan flavonoidit ovat hipiän kaunistukseksi. Nauti siis muutama pala huoletta vaikka päivittäin.

Bataatti

Makean bataatin sisältämät A- ja C-vitamiina ovat iholle hyväksi. A-vitamiini kiihdyttää ihon kollageenin tuotantoa, joka auttaa hipiää pysymään kiinteänä. C-vitamiini puolestaan heleyttää ihoa.

Tomaatti

Tomaatin sisältämät antioksidantit, esimerkiksi sen sisältämä lykopeeni, suojaa paitsi ihon pigmenttiä ja auttaa myös hipiää uusiutumaan.

Jogurtti

Jogurtin sisältämän proteiinin on tutkimuksissa todettu auttavan taistelussa ihon ikääntymistä vastaan. Muista kuitenkin nauttia nimenomaan sokerittomia versioita, koska sokeri puolestaan ei tee iholle hyvää.


Ohessa muutama vinkki lisää ravintoaineisiin, jotka hellivät ihoa. Lue juttu täällä.

Lähde: Womanitely.com

Kilpailut

Uusimmat