7 kysymystä ja vastausta bikinirajan karvanpoistosta, joita naiset ujostelevat kysyä

06.11.2013 07:45 - Karoliina Kotala

Vaikka vartalon karvoituksen poisto on osa miljoonien naisten arkea, on erityisesti intiimialueen karvanpoisto silti edelleen monelle hyvin henkilökohtainen aihe. Asiantuntijat listasivat joukon naisten yleisimpiä kysymyksiä, joita he harvoin kehtaavat ammattilaiselta kysyä.

Kauneuden asiantuntija Noemi Grupernmager vastasi intiimialueen karvanpoistoa koskeviin kysymyksiin:

1. Voiko bikinirajan vahata kuukautisten aikana?
- Kyllä voi, mutta kaikkien karvojen poistoa en suosittele. Iho voi kuitenkin olla erityisen herkkä kuukautisten aikana, joten bikinirajan vahaamista en suosittele.

2. Onko jokin tietty aika kuusta paras bikinirajan vahaamiselle?
- Paras aika vahaukselle on kuukautiskierron päivä, jolloin ole kaikista hedelmällisimmilläsi, koska kivunsieto on silloin korkeimmillaan.

3. Onko karvojen ajaminen partahöylällä turvallista, vaikka sitä tekisi päivittäin?
- Vahaaminen on fiksumpi vaihtoehto, koska se poistaa karvan ihon pinnan altakin ja heikentää välittömästi karvatuppea, jolloin karvan kasvukin hidastuu. Mutta jos suosit sheivausta vahan sijasta, pidä huoli, että sheivaat karvan kasvusuunnan mukaisesti, et sitä vastaan. Käytä myös aina sheivausvaahtoa suojataksesi ihoa ja suosi kunnollista, terävää höylää.

4. Pitääkö iho kuoria ennen tai jälkeen sheivaamisen tai vaahamisen?
- Jos vahaat bikinirajasi, kuori iho 1-2 vuorokautta ennen hoitoa ja uudelleen 1-2 vuorokautta vahauksen jälkeen. Jos taas sheivaat voit kuoria ihon juuri ennen sheivausta, mutta odota pidempään sheivaamisen jälkeen ennen kuin kuorit ihon, sillä höylä kuorii myös melkoisesti ihoa. Kosteuta iho heti karvanpoiston jälkeen.

5. Miten voi estää sisäänpäin kasvaneita karvoja ja miten niitä tulisi hoitaa?
- Kuori iho säännöllisesti estääksesi karvoja kasvamasta sisäänpäin. Jos sinulla on jo sisäänpäin kasvaneita karvoja, levitä niiden päälle finnivoidetta usean kerran päivässä.

6. Miten ihon ärtymistä voi estää karvanpoiston jälkeen?
- Hyvä keino rauhoitella ärtynyttä ihoa on levittää iholle hydrokortisonin ja aloe veran sekoitusta.

7. Miten vahauksen sileää lopputulosta saa pidennettyä?
- Kuorinta pidentää ihon sileää vaikutusta jonkin verran. Lämpö stimuloi karvankasvua, joten karvat kasvavat nopeammin kesällä. Vältä siis liian tiukkoja vaatteita, saunoja, auringon palvontaa ja kuumia kylpyjä ainakin vuorokauden karvanpoiston jälkeen.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat