Päivitä ihonhoitorutiinisi syksyyn – 5 vinkkiä

06.09.2014 18:15 - Linda Arponen

Vuodenaikojen vaihtelut näkyvät kasvoissasi, mikäli et osaa varautua niihin ajoissa.

Ikävä totuus on, että syksyn tullessa ihoa kohtaavat ankarammat sääolosuhteet. Näin ollen ihonhoitoon pitää kiinnittää entistä enemmän huomiota.

Seuraavilla keinoilla voit päivittää ihonhoitorutiinisi syksyn varalle:

Vaihda paksumpaan puhdistusaineeseen

Kesällä kasvot saattoi puhdistaa kevyillä puhdistusaineilla, joista kannattaa kuitenkin nyt luopua. Valitse siis paksumpi ja voidemaisempi puhdistusaine, joka auttaa suojaamaan kasvoja kylmältä ja tuulelta. Jos haluaa erityisen kosteuttavan vaihtoehdon, kannattaa valita puhdistusaine, joka ei ole vesiliukoista.

Yhdistä kosteusvoide ja seerumi

Seerumi tekee kasvoillesi vielä yhden kosteuttavan kerroksen silloin, kun nukut. Parhaat seerumit sisältävät esimerkiksi glyseriiniä, rasvahappoja ja antioksidantteja, jotka suojaavat ihoa vapaiden radikaalien aiheuttamilta vaurioilta.

Kuori harvemmin

Kun ulkona on kuuma, tulee ihoa hangattua useammin, jotta siitä irtoavat hiki, lika ja rasvaiset aurinkovoiteet. Ilmojen kylmetessä ihoa pitää kuitenkin kohdella hellävaraisemmin. Kuori siis kasvot kevyesti ja harvemmin kuin kesäaikaan.

Vältä alkoholia sisältäviä kasvovesiä

Tällaiset kasvovedet kuivattavat todella paljon, erityisesti kylminä kuukausina. Kokeile siis tässäkin tapauksessa paksumpia kasvovesiä, jotka kosteuttavat ja rauhoittavat ihoa.

Kiinnitä erityishuomiota huuliin

Kesällä vain ohut sipaisu huulirasvaa saattoi riittää, mutta syksystä lähtien huulet tarvitsevat enemmän kosteutusta. Valitse siis huulia pehmentävä rasva, joka sisältää luonnollisia, parantavia ja suojaavia ainesosia, kuten karitevoita tai mehiläisvahaa, jotka sitovat kosteutta.

Olemme kertoneet aiemmin, miten päästä eroon syksyn kuivattamasta ihosta. Lue juttu täältä.

Lähde: Good Housekeeping

Kilpailut

Uusimmat