Onko hiuksissasi ruma pyörre? Lue, miten pääset siitä eroon

10.07.2015 11:15 - Senni Loikala

Suomalaisen hiustaitelijan mukaan pyörteen karkottaminen vaatii vaivaa, mutta ei ole mahdotonta.  

Huonoon hiuspäivään kuuluu monilla takaraivon kohdalla oleva pyörre, jota on vaikea saada kuriin. Stylisti ja meikki- ja hiustaiteilija Ida Jokikunnas neuvoo ryhtymään toimeen pyörteen taltuttamiseksi pian hiusten pesun jälkeen.

- Kun hiukset ovat kosteat ja päänahka pehmeä, niin pyörrekohta on vielä muokattavissa. Laita jotakin hyvää muotoilutuotetta, kuten muotovaahtoa erityisesti ongelmakohtaan. Sitten föönaa niin, että painat ja harjaat hiuksia haluamaasi suuntaan, Jokikunnas vinkkaa.

Pyörre kuivissa hiuksissa

Jos kuontalosi on ehtinyt jo kuivua pesun jälkeen, on pyörteen karkottaminen Jokikunnaksen mukaan vähintäänkin haasteellista.

- Kuivana sen saa pois pelkästään loputtomilla tuotteilla ja tupeeraamisella, eikä silloinkaan lopputulos ole kaunis. Lisäksi hiukset lähtevät aina hakeutumaan asentoon, johon ne ovat kuivuneet. Suunta täytyy rikkoa vielä, kun hiukset ovat märät ja pehmeät, hän sanoo.

Ennaltaehkäise oikeanlaisilla tuotteilla

Pyörteiden syntymistä voi myös ennaltaehkäistä hankkimalla oikeanlaiset pesutuotteet hiuksille. Hiustaiteilijan mukaan liian hoitavia ja silikonipitoisia shampoita ja hoitoaineita kannattaa välttää, sillä ne tekevät kutrit erityisen liukkaiksi.

- Silloin hiuksia on vaikea muotoilla. Sen takia kannattaa käyttää rakentavia tuotteita pesun jälkeen ja pesun aikana puolestaan karhentavia tuotteita. Esimerkiksi vaaleahiuksisilla hopeashampoo antaa tekstuuria hiukseen ja pyörteestäkin on silloin helpompaa päästä eroon.

Jokikunnas kirjoittaa myös Ida Iholla -blogia. Pääset tutustumaan siihen täältä.

Lue myös: Haluatko erottua eduksesi yleisössä? 6 hiusvinkkiä kesän festareille

Kilpailut

Uusimmat