Kuva: Senja Rapila

Robin musiikkibisneksestä: "Ihmiset haluavat jotain parempaa ja lisää - kokoajan"

11.07.2016 15:45 - Senja Rapila

Nuoren laulajan mielestä kuuntelijat odottavat jatkuvasti parempaa musiikkia, joka haastaa artistin päivittäin.

Robin, 17, aloitti Summer Up-festivaalien lauantaipäivän räjäyttävän energisellä esiintymisellään ja sai huonovointisimmatkin festivaalivieraat jammailemaan tyytyväisenä.

Pienestä aikataulusekaannuksesta huolimatta Robin keräsi esiintymisellään hurjan yleisön lauantaipäivän avauskeikalleen, kun perjantaina yömyöhään juhlinut festarikansa kömpi teltoistaan katsomaan nuoren artistin keikkaa jo yhdeksi.

- Aina keikan jälkeen on hyvät fiilikset. Juuri mietin sitä, että en kyllä itse heräisi mitenkään yhden aikaan toisena festaripäivänä. Ei kukaan herää tähän aikaan normaalisti, mutta se on kyllä todella arvostettavaa oikeasti, että oltiin toisena festaripäivänä kello yhdeltä esiintymässä ja mestat olivat jo ihan täynnä. Todella siisti homma, Robin nauraa Voice.fi:lle antamassaan haastattelussa.

(kuva: Senja Rapila)

Välillä ihmisten odotukset pelottavat

Vaikka energisestä ja positiivisesta olemuksestaan tunnettu artisti viihtyykin hyvin lavalla, on välillä myös niitä päiviä, kun energia ei välttämättä riitä odotettuun lavashow'hun. 

Robin myöntää, että pitkän studiopäivän jälkeen esiintyminen voi välillä hieman takkuilla. Laulajan mukaan välillä energiaa ei vain yksinkertaisesti riitä kaikkeen siihen ilotteluun, mitä välillä hänen esiintymisissään näkee.

- Ainoa milloin ehkä väsyttää on silloin, kun on ollut pitkä studiosessio edellisenä iltana tai päivänä ja sitten on suhteellisen aikainen keikka. Tänään oli vähän semmoinen fiilis että 'väsyttää, pitäisi ehkä nukkua vähän enemmän'. Mutta kyllä se joskus väsyttää.

Myös yleisön suuret odotukset pelottavat ja mietityttävät välillä, jos lavalla energia ei riittäisikään jatkuvaan hyppimiseen ja pomppimiseen.

- Kyllä ne varmaan odottaa sellaista ja sekin tuntuu mielestäni siltä, että aina pitäisi tehdä vähän enemmän. Jossain vaiheessa keikalle pitäisi varmaan tulla joku akrobatia-show, Robin hymyilee.

(kuva: Senja Rapila)

Kaupan kassa vai festarilavat?

Suomen eittämättä suosituimpiin artisteihin kuuluva Robin ehtii kaiken keikkailun lomassa viettämään runsaasti aikaa ystäviensä kanssa, vaikka kesän keikkailu viekin puolet ajasta.

- Kavereille jää yllättävän paljon aikaa. Minulla on oma paatti, jolla käyn kavereiden kanssa yllättävän paljon veneilemässä ja nyt on tullut veneiltyä paljon enemmän kuin esimerkiksi viime kesänä. Ja kun backstageilla pyörii, näkee omia kollegoita. Kyllä jää aikaa, mutta ehkä vähän vähemmän kuin normaalisti jollain tämän ikäisellä.

Nuori mies kuitenkin ymmärtää, kuinka etuoikeutettu hän on "kesätyönsä" takia. Robin summaa, että vaikka kaupan kassatyössäkin on omat puolensa työn säännöllisyyden vuoksi, on artistin työ palkitsevaa aivojumppaa.

- Tämä on ihan parasta mitä voi tehdä, mutta kaikessa on hyvät ja huonot puolensa. Murheiden määrä on ihan missä tahansa asiassa vakio. Täällä voi niin moni asia mennä pieleen ja niin moni ihminen tietää siitä, mutta kaupan kassalla se voi olla ehkä iisiä, tylsää hommaa, mutta se on aina samanlaista. Tämä vaatii aika paljon aivotyöskentelyäkin, tämä ei ole sellaista monotonista työtä. Ainoa mitä ihmiset haluavat, on jotain parempaa ja lisää - kokoajan.

Lue myös: Robinin energinen live-esiintyminen sai yleisön riehaantumaan - kondomit lentelivät

Lue myös: Paperi T:n minimalistinen esiintyminen jaksaa ihastuttaa - katso kuvagalleria

Kilpailut

Uusimmat