IL: Mannerheim-elokuva tarvitsee vielä miljoonia

30.09.2011 09:10 - Eeva Rajala

Mannerheim-suurelokuvaa on yritetty saada teattereihin jo kymmenen vuoden ajan. Iltalehden mukaan Venäjältä odotellaan edelleen miljoonia.

Koossa on nyt kahdeksan miljoonaa euroa ja nyt odotellaan vielä neljää miljoonaa Venäjältä. Miljoonat ovat kauppasumma, jolla elokuvan levitysoikeudet Venäjällä myydään venäläisille. Elokuvan ohjaaja Dome Karukoski toimitusjohtaja Jukka Helle Solar Filmsiltä vakuuttavat lehdessä, että elokuva tehdään, vaikkei rahaa tulisikaan.

- Tarvittaessa haemme lisärahoituksen muualta...Tässä on niin monta vuotta veivattu, että hanketta ei jätetä kesken, Helle kertoo.

Venäläiset haluttiin projektiin mukaan sen takia, koska osa elokuvan tapahtumista on Venäjällä ja elokuva liittyy myös Venäjän historiaan. Ohjaaja Karukosken mukaan elokuvaa päästään kuvaamaan ehkä jo helmikuussa, jos kaikki menee hyvin.

Mannerheim-elokuvan pääosaa esittää Mikko Nousiainen. Muut näyttelijät valitaan, kun kuvausten alkamisaika selviää. Kuvausten uskotaan vievän pari kuukautta. Ensi-ilta on aikaisintaan ensi vuonna.

Lähde: Iltalehti

Kilpailut

Uusimmat