Listasijoitus selvisi - onko Idols-voittajan debyyttilevy floppi?

07.10.2011 10:00 -

Tuoreen Idols-voittaja Martti Saarisen debyyttilevy sijoittui ensimmäisellä listaviikollaan sijalle 10. Sijoitus on heikompi aiempiin Suomen Idols-voittajiin verrattuna.

Keväällä Idols-voiton napanneella Martti Saarisella on ollut epäilemättä perhosia vatsassa, kun mies on jännittänyt albuminsa ensimmäistä listasijoitusta. Miehen omaa nimeä kantavan levyn listasija 10. herättänee ajatuksia, ainakin jos sitä vertaa aiempien voittajien sijoituksiin.

Saarista edeltävän Idols-voittaja Koop Arposen debyytti New Town nousi ilmestyttyään suoraan ykköseksi ja oli kymmenen kärjessä yhteensä yhdeksän viikkoa. Kolmannen kauden voittaja Ari Koivunen nappasi myös Fuel For The Fire -ensilevyllä heti ykköspaikan ja oli top 10:ssä kuusi viikkoa.

Sittemmin melkoiseksi flopiksi teilatun, kakkoskauden voittaja Ilkka Jääskeläisen Vuosisadan rakkaustarina nousi sekin heti kakkoseksi ja oli top 10:ssä neljä viikkoa. Ensimmäisen Idols-voittaja Hanna Pakarisen When I Become Me kipusi voiton siivittämänä niin ikään kakkoseksi ja pysytteli kymmenen kärjessä yhteensä 12 viikkoa.

Saarinen itse kertoo Facebook-sivullaan olevansa iloinen sijoituksesta ja epäilemättä tämä pitääkin paikkaansa. Aiempien voittajien debyyttien menestys kuitenkin kertonee omaa kieltänsä mahdollisista odotuksista. Liekö sija 10. sitten osoitus siitä, ettei suomalaisia enää kiinnosta aiempien vuosien tapaan Idols-formaatista ponnistaneet tähdet vai eikö Saarinen ole ehtinyt vielä olla tarpeeksi esillä, jotta ihmiset ylipäätänsä muistaisivat hänen olevan tuorein Idols-kruunun napannut?

On toki myös otettava huomioon, että samana päivänä Saarisen levyn kanssa julkaistiin myös Yön, Kaija Koon ja Hevisaruksen odotetut albumit, joten kilpailu top 10 -sijoituksista on kova

Tuoreen listan pääset katsomaan kokonaisuudessaan täältä (Ifpi)

Kilpailut

Uusimmat