Lasertekniikka toi kuolleen rap-suuruuden takaisin - katso mahtava esiintyminen!

17.04.2012 06:42 - Eeva Rajala

Viikonlopun Coachella-festivaali loppui näyttävästi Kaliforniassa, kun lavalla nähtiin edesmennyt rap-artisti esiintymässä hologrammina.

Vuonna 1996 ammutun hiphop-artisti Tupac Shakurin hologrammi heijastettiin Coachella-lavalle, ja yleisö sai nauttia miehen rap-suorituksesta yhdessä Snoop Doggin kanssa. Shakurin nähdään kävelevän edestakaisin lavalla hyvinkin elävän näköisenä. MTV News kertoo, että näyttävä hologrammi maksoi 100 000 - 400 000 dollaria eli 80 000 - 320 000 euroa.

Hologrammin teki erikoisefektistudio Digital Domain, joka on aiemmin työskennellyt elokuvien kuten Benjamin Buttonin uskomaton elämä ja X-Men: First Class parissa. Studio suunnitteli hologrammia kuukausia ja valmisti sen neljän kuukauden aikana.

Hologrammin lavalle tuonut AV Concepts ei vahvista, onko hologrammin kanssa kuultavat äänet tosiaan kaikki Tupac Shakurin. Shakur huutaa ennen esiintymistään "What up, Coachella!", mutta festivaali perustettiin kolme vuotta Shakurin kuoleman jälkeen.

Tupac Shakurin hyvin läheinen äiti Afeni Shakur on ehtinyt hehkuttaa poikansa hyvin elävän näköistä hologrammia. Hän kertoo TMZ-sivustolle olleensa otettu hologrammista. Hologrammi aiheutti kuitenkin myös vastareaktion.

Vaikka monien mielestä olikin huikeaa nähdä tämä vuonna 1996 kuollut artisti lavalla hyvinkin eläväisen näköisenä, oli se monen mielestä liian outo tilanne. Billboard kertoo Twitter-päivityksistä, joissa esityksen nähneet pohtivat tilanteen olleen hieman epämukava. Billboard pohtii myös hologrammi-ongelmaa, joka saattaa yleistyä konserteissa.

- Miksei John Lennon voisi piipahtaa Paul McCartneyn keikalla, tai Kurt Cobain esiintyä hologrammina Nirvana-kiertueella. Ehkä tulevaisuudessa livemusiikki ei olekaan enää liveä, lehti pohtii nettisivuillaan.

Katso Tupac Shakurin esiintyminen alta:

Lähde: Rolling Stone, TMZ, Billboard

Kilpailut

Uusimmat