IS: Huh, 13-vuotiaalla teinitähdellä huipputulot!

19.04.2012 07:45 - Eeva Rajala

Ilta-Sanomien mukaan teinitähti Robin saattaa saada huipputulot levymyynnistään.

Robinin esikoisalbumi Koodi on myynyt nelinkertaista platinaa eli yli 80 000 kappaletta. Vaikkei Robin todennäköisesti tee yhtä kovaa tienestiä albumillaan kuin pitkän linjan artistit, nousee pojan viikkoraha kuitenkin tuntuvasti.

Normaalisti artisti saa kymmenesosan jokaisen myydyn albumin tukkihinnasta, ja yleensä se tarkoittaa euroa jokaisesta kaupaksi käyneestä levystä. Tosin Robinin levyä on myyty alusta asti tavanomaista halvemmalla, noin 12 euron hinnalla. Robin saanee siis vähemmän tienestejä kuin pitkän linjan artistit. Uusien artistien kohdalla voidaan myös joskus sopia kertakorvauksesta, joka maksetaan levynteosta, mutta siitä Robinin kohdalla ei ole kyse.

- Robinilla on normaali artistisopimus, eli hän saa jokaisesta myydystä albumista tietyn osuuden. Kyseessä on tyypillinen uuden artistin sopimus, jonka sisältöä en tietenkään voi tarkemmin kertoa, kommentoi Universal Musicin toimitusjohtaja Jarkko Nordlund.

Levytulojen lisäksi nuoren tähden tilipussi kasvanee muun muassa keikkojen, radiosoiton ja oheismyynnin myötä.

- Robin saa tienaamansa rahat, kun hän täyttää 18 vuotta. Se on ikään kuin rahasto häntä varten, taustajoukoista kerrotaan lehdelle.

Robinista tulee kohta myös elokuvatähti, kun Solar Films ilmoitti eilen tekevänsä pojasta 1,5 tunnin mittaisen elokuvan. Ohjaajana toimii Inari Niemi. Elokuvan kuvaukset ovat jo käynnissä ja ensi-iltansa elokuva saa joulukuussa.

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat