Kuva: Splash

13 asiaa, joita ei ollut olemassakaan ollessasi lapsi

02.04.2016 19:15 - Pauliina Jokinen

Maailma muuttuu ja tuo tullessaan asioita, joita ei ollut hetki sitten olemassakaan.

Muutos on välttämätöntä. Maailma tuntuu kuitenkin muuttuneen erityisen paljon viimeisten vuosikymmenien aikana. Samalla maailmaan on tullut paljon asioita, tavaroita ja henkilöitä, joita ei ollut olemassakaan silloin, kun olimme vielä pieniä.

Monet olennaisena pitämämme asiat eivät olleet olemassakaan vielä muutamia vuosia sitten. Vai mitäpä sanot seuraavista:

1. Selfiet

Satojen kuvien nappaaminen omasta naamasta ei tunnu tänä päivänä lainkaan hassulta. Mutta kukapa meistä olisi seissyt filmikameran kanssa vessan peilin edessä nappaamassa kuvia filmille?

2. Tuplamocchalattefraapuchinokermalla, kiitos

Oli kahvia maidolla tai ilman. Cappuchino oli luksusta, jota nautittiin ulkomaanmatkoilla. Jos silloinkaan. Kahvia ei "otettu mukaan", vaan se juotiin useimmiten kotona tai töissä. Eikä makusiirappeja ollut olemassakaan.

3. Tosi-tv-ohjelmat

Oli Truman Show -elokuva, joka antoi hieman viitteitä, minkälaista voisi olla, jos sinua kuvattaisiin jatkuvasti ja materiaali näytettäisiin koko maailmalle. sitten tuli Big Brother.

4. Netflix

Edes kymmenen vuotta sitten ilmaisu "Netflix ja chillaus" ei tarkoittanut mitään. Nyt lähes jokainen näkee lauseeseen piilotetun ehdotuksen vipinästä vällyjen välissä. Aiemmin emme jumittuneet yhden sarjan pariin vuorokauden mittaiseksi venyväksi ajaksi, vaan katsoimme koko perheen voimin sarjoja yhteisestä televisiosta.

5. Suoristusrauta

Oli lämpörullia ja kihartimia, jotka tarttuivat tukkaan niin tiukasti, että piti hakea sakset apuun. Nyt saman asian ajaa liian kuumaksi lämmitetty rauta, joka haparoittaa hiukset ja katkaisee varomattomien hiukset.

6. Lähimaksu

Aiemmin meillä oli käteistä: seteleitä ja kolikoita, jotka ovat nykyään lähes esihistoriallisia esineitä. Nykyisin maksaminen onnistuu korttia vilauttamalla tai puhelinsovelluksella. Vaivalloisimmillaan joudumme naputtamaan nelinumeroisen tunnusluvun ja raha vaihtaa omistajaa.

7. Navigaattori

Auton vakiovarusteisiin kuului puhelinluettelo, jonka kartan avulla autoilijat suunnistivat paikasta toiseen. Eksymisen vaara oli olennainen.

8. Kardashianit

Kim, Kourtney ja Kylie loistivat poissaolollaan. Mistä viihdeuutiset silloin kertoivat?

9. Tinder

Parinhaun maailma mullistui, kun deittisovellukset saapuivat puhelimiin. Aiemmin lähetettiin seuranhakuviestejä lehtipalstoille.

10. Nettikaupat

Silloin, kun kaupat saivat olla auki vain arkisin ja hiukan lauantaisin, oli ostoksille lähtöä todella suunniteltava. Nyt voit huoletta tuhlata palkkasi nettikaupoissa vaikka yöaikaan.

11. Halvat lentoyhtiöt

Aiemmin sinulla oli kaksi mahdollisuutta: maksaa omaisuus lentolipuista tai lomailla siellä, minne pääsit omalla autollasi tai junalla. Nyt Tukholmaan lentää kolmellakympillä ja New Yorkiin muutamalla satasella.

12. Spotify

Tapamme kuunnella musiikkia on muuttunut radikaalisti lapsuutemme jälkeen. Aiemmin ostetut cd:t ovat hautautuneet pölykerroksen alle, kun lempikappaleemme vaihtuu nappia painamalla.

13. Älypuhelin

Kukapa olisi uskonut lapsena, että aikuisina meillä jokaisella on oma puhelin, jota räpläämme useita tunteja päivässä? Milloin meillä on aikaa leikkiä kymmentä tikkua laudalla tai kirkonrottaa?

Lue myös: Yleinen tapa voi estää hyvän parisuhteen muodostumisen - ethän sorru?

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat