Kuva: Fotolia

Unohda isänpäivälahjat – 7 erilaista tapaa ilahduttaa isää

30.10.2015 18:45 - Reetta Haverinen

Harva isä toivoo hartaasti saavansa isänpäivänä käärepapereihin paketoituja, tyyriitä lahjoja. Sen sijaan isät yleensä arvostavat lahjoja enemmän aikaa rakkaiden lastensa kanssa.

Isänpäivä lähestyy ja se tietää sitä, että monien päässä pyörii seuraava kysymys: ”Mitä ostaa isälle lahjaksi?” Unohda tänä vuonna turha lahjastressi, sillä isät taatusti arvostavat lahjoja enemmän yhteisiä hetkiä ja pieniä huomionosoituksia. Monet asiat, joista isät eniten riemastuvat ja liikuttavat, eivät kaiken lisäksi maksa mitään!

Jos siis tahdot ilahduttaa isääsi tänä vuonna jollain muulla keinolla kuin tavaratalosta ostetulla materialla, voit esimerkiksi tuoda hymyn isäsi huulille seuraavilla tavoilla:

1. Valmista herkkuaamiainen

Jos isäsi rakastaa makeaa, leivo hänelle aamuksi esimerkiksi pannukakkuja, muffineja tai kääretorttu aamukahvin seuraksi. Täältä löydät esimerkiksi herkullisen pannukakun reseptin. 

Jos taas isäsi rakastaa tuhdimpaa, englantilaistyylistä aamiaista, paista hänelle munia, pekonia, papuja ja paahda kylkiäisiksi kasa paahtoleipää. Kata pöytä kauniisti ja muista keittää suuri pannullinen hyvää, laadukasta kahvia!

Lue myös: Kokkaa isänpäivän aamiainen yhdessä lasten kanssa - 3 helppoa reseptiä

2. Viettäkää yhteinen elokuvahetki

Vuokraa isäsi lempielokuva ja viettäkää yhteinen elokuvailta. Varaa olohuoneen pöydälle herkkuja, joista tiedät isäsi pitävän. Miten olisi esimerkiksi popcornit, itse tehdyt lihapullat tai lakut?

3. Urheilkaa yhdessä

Jos vierailet harvoin isäsi luona ja vietätte aikaa yhdessä vain muutaman kerran vuodessa, ei se tarkoita, että teidän täytyisi vaihdella kuulumisia asiallisesti kahvikupposten ääressä. Lähde isäsi kanssa esimerkiksi pitkälle kävelylle tai pyörälenkille. Isäsi arvostaa taatusti, että haluat harrastaa hänen kanssaan muutakin kuin kahvipöydän ääressä istumista.

4. Uppoutukaa valokuvien maailmaan

Jos vierailet isänpäivänä isäsi luona, kaiva kaapin kätköstä vanha valokuva-albumi ja selailkaa yhdessä valokuvia. Tunnit vierähtävät hetkessä kultaisten muistojen ääressä. Jos et pääse vierailemaan isäsi luona isänpäivänä, lähetä hänelle valokuvia esimerkiksi postitse ja kirjoita mukaan kaunis kirje onnentoivotuksineen.

5. Kutsu isäsi vierailulle luoksesi

Jos asut toisella paikkakunnalla, lähetä isällesi kirjallinen kutsu, jossa pyydät häntä vierailulle luoksesi. Jos tahdot, voit ostaa isällesi esimerkiksi bussi- tai junaliput valmiiksi. Kerro kirjeessä, minkälaista ohjelmaa olet teille kahdelle suunnitellut: ehdota esimerkiksi, että voisitte käydä konsertissa, teatterissa, korisottelussa tai elokuvissa.

6. Valmista loistava illallinen

Valmista isällesi herkullinen juhlaillallinen. Valmista hänen lempiruokaansa ja istuutukaa rauhassa juhla-aterian ääreen.

Kokeile esimerkiksi tätä herkullista vanhanajan lihamureketta - isäsi ihastuu taatusti!

7. Kirjoita kultaisten muistojen kirja

Osta tyhjä muistikirja, jonka täytät kultaisilla muistoillasi, jotka liittyvät lapsuuteesi ja nuoruuteesi. Koristele muistikirjan sivuja ja kirjota kauniilla käsialalla varsinkin asioita, jotka liittyvät jollain tapaa isääsi.

Kerro esimerkiksi, ettet koskaan unohda, kuinka hän kävi kanssasi Linnanmäen maailmanpyörässä tai kuinka hän opetti sinua rullaluistelemaan. Kirjaa lukiessaan isäsi silmäkulmat kostuvat taatusti!


Lue myös kolumnistimme Rea Haverisen kaunis kirje omalle isälleen: Kiitos isä

Kilpailut

Uusimmat