Vahva-kappaleensa hiljaisille ja epävarmoille omistava Elastinen: "Kiusaaminen ei ole koskaan cool"

21.09.2015 20:45 - Senja Rapila

Elastisen ja Robinin Elämä Lapselle -konsertissa esittämä Vahva-kappale herätti Elastisessa runsaasti vanhoja tuntemuksia, jotka hätkähdyttävät vieläkin.

Elämä Lapselle -tapahtumassa konsertoinut Kimmo Laiho, eli tuttavallisemmin Elastinen, 34, on onnellinen asemastaan: hän on mukana tekemässä hyväntekeväisyyttä Kummit Ry:n hallituksessa. Tunnelmat ennen 16.9. järjestettävää hyväntekeväisyyskonserttia olivat iloiset.

- Tuntuu ihan huikeelta. On ilo olla messissä tässä kummien toiminnassa, vähän ehkä syvemmälläkin kuin muut artistit, koska istun Kummit RY hallituksessa. Se on oikeastaan semmoinen kunniavirka, mihin minut puolitoista vuotta sitten pyydettiin. Sitä kautta nämä bileet on tullleet vielä tärkeämmiksi, kun saa olla läsnä täällä, ja konkreettisesti myös vaikuttaa, Elastinen kertoo Voicelle.

Elastisen mielestä suurin asia, mitä artistit voivat antaa apua tarvitseville lapsille, on heidän oma aikansa.

- Vaikka olenkin lahjoittaja, koen itse, että suurin juttu mitä me artistit voidaan lahjoittaa, on nimenomaan tämä päivä. Näin hallituksen jäsenenäkin minun mielestäni se on jokaiselta artistilta paljon pyydetty, että uhraa tälle asialle yhden kokonaisen päivän - ja enemmänkin, kun harjotukset ja kaikki otetaan mukaan, hän toteaa.

- Tämä on koko päivän pituinen juttu kuitenkin, täällä me kaikki olemme olleet aamusta asti ja kaikki puhalletaan yhteen hiileen. Lisäksi tämä luo Kummeille järjettömän määrän some- sekä muita välillisiä hyötyjä.

Neuvoja nuorelle Elastiselle Vahva-kappaleen välityksellä

Robinin Yhdessä-duettoalbumiltakin löytyvä kappale, Vahva, on syntynyt Robinin, Elastisen sekä PMMP-yhtyeestäkin tutun Paula Vesalan yhteistyöllä. Kappale on saanut inspiraationsa Elastisen omasta lapsuudesta.

- Se kappale syntyi nimenomaan hyvin pyyteettömästi. Meillä on ollut nyt kannustuslauluja MM-skaboihin, ja ollaan tehty Robinin kanssa molemmat motivaatiomusaa. Tämä biisi kertoo oikeestaan omasta lapsuudestani, siinä on vähän neuvoja omalle itselleni, kun olin eniten niiden tarpeessa.

Lapsuuden vaikeuksista kertova kappale valittiin taannoin myös kiusaamisenvastaisen Kiva Koulu -kampanjan tunnusbiisiksi.

- Sen jälkeen kun kappale valjastettiin tähän kampanjakäyttöön, on on ollut siistiä seurata, kuinka ihmiset pystyvät samaistumaan kappaleeseen. Se onkin musiikin kaikista hienoin voima, jos pystyy omalla tarinallaan koskettamaan muita, Elastinen toteaa.

- Kiusaaminen on lähtökohtaisesti aina väärin, ja sellainen asennemuutos tarvitaan nuorisolle. Kukaan ei pidä sitä tyyppiä coolina, joka kiusaa. Varsinkin lasten ympyröissä huumori on niin arka juttu, että sen kanssa pitää olla tosi varovainen.


Lue myös: Redrama yllättää: Tänään julki kaksi singleä - kuuntele

Kilpailut

Uusimmat