Kuva: Mikko Räsänen

Some-potin räjäyttänyt Anssi Kela: ”Lähtenyt aivan lapasesta”

16.02.2016 16:45 - Pauliina Jokinen

Anssi Kela moninkertiasti some-seuraajiensa määrän.

Laulaja Anssi Kelalla on takanaan kiireinen vuosi. Vain elämää -ohjelma toi mukanaan niin julkisuutta kuin keikkojakin. Samalla se kutisti elämän aavistuksen aiempaa suppeammaksi.

- Elämäni koostuu kahdesta elementistä, musiikista ja perheestä. Muulle ei sitten olekaan aikaa. En ehdi lukemaan kirjoja tai katsomaan elokuvia, Kela kertoo.

Mies muistuttaa, ettei kyseessä ole kuitenkaan valittamisen paikka, sillä molemmat palaset ovat äärimmäisen rakkaita ja prioriteettilistan kärjessä.

Menestys on näkynyt muun muassa sosiaalisen median puolella. Kela on ollut vuoden aikana aktiivinen some-käyttäjä ja esiintynyt muun muassa Facebookin kautta lähetetyissä livelähetyksissä ja huomioinut fanejaan muutenkin runsaasti esimerkiksi erilaisilla kilpailuilla.

- Some lähtenyt lapasesta viimeisen vuoden aikana, Kela kertoo.

Vielä vuosi sitten Kelalla oli 30 000 Facebook-seuraajaa, mikä jo itsessään on paljon. Nyt miehellä on yli 80 000 seuraajaa ja määrä kasvaa jatkuvasti.

- Se, että ihmiset ovat löytäneet, tuntuu palkinnolta pitkään tehdystä työstä.

"Positiivisuuden määrä yllätti"

Kela uskoo Vain elämää -ohjelman tuoneen viimeisen silauksen seuraajien määrään ja nosteeseen. Vuosi 2015 jääkin artistin mieleen erityisesti ohjelman tuomasta huomiosta. Samalla, kun seuraajien ja kuulijoiden määrä on lisääntynyt, on myös palautetta tullut enemmän.

Vaikka Kela oli valmistautunut Vain elämää -rutistuksen myötä myös negatiiviseen palautteeseen, loisti se poissaolollaan.

- Positiivisuuden määrä yllätti. Olin varautunut negatiiviseenkin palautteeseen, mutta sitä tuli todella, todella vähän. Se oli hieno yllätys, Kela iloitsee.

Vaikka vastaanotto on myötämielistä, ymmärtää Kela myös, etteivät kaikki pidä hänen musiikistaan. Se ei kaada enää maailmaa.

- Ei ole mahdollista olla artisti, joka miellyttäisi kaikkia. Vahvimmat jutut jakavat eniten ja jos joku juttu jakaa tunteita, jaksaa se niitä usein laidasta laitaan. Silloin pitää keskittyä siihen yleisöön, joka diggaa ja ymmärtää, ettei se ole ongelma, jos kaikki eivät pidä, Kela tietää.

Lue myös: Yllätysesitys sai yleisön itkemään Iskelmä Gaalassa

Kilpailut

Uusimmat