Kuva: Fotolia

11 vinkkiä parempaan seksiin - joogaohjaajat kertovat

20.07.2016 21:15 - Iiro Myllymäki

Joogan periaatteita voi hyödyntää makuuhuoneen puolella muun muassa lisäämään yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Sanskritin kielellä sana ”jooga” tarkoittaa yhdistymistä. Ei siis ole ihme, että joogan oppeja voi hyödyntää seksielämässä.
- Tuomalla joogan periaatteita makuuhuoneeseen voi saada intohimoisemman ja merkityksellisemmän seksielämän, sanoo joogaohjaaja Rachael A. Babington Cosmopolitan-sivustolle.
Makuuhuoneen puolella ei varmasti ole haittaa siitä, että jooga vaikuttaa myönteisesti venyvyyteen ja avaa kehoa. Joogaohjaajat kertovat 11 vinkkiä siihen, miten joogan oppeja voi ottaa hyötykäyttöön seksissä.


1. Luo joogastudion tunnelma
Lara Falberg ehdottaa, että makuuhuoneeseen kannattaa luoda rauhallisen joogastudion tunnelma. Tämän saa aikaan esimerkiksi kynttilöillä, tuoksuilla ja joogatunneilta tutulla musiikilla.


2. Hengittäkää samanaikaisesti
Hengitystahdin synkronoiminen kumppanin kanssa voi lisätä intiimiyden tunnetta seksin aikana, kertoo Patrick Mason. Tämä auttaa kokemaan enemmän ykseyttä kumppanin kanssa.


3. Pitäkää katsekontakti
Kuten yhteen aikaan hengittäminen, myös tiivis katsekontakti seksin aikana lisää Masonin mukaan läheisyyden tunnetta seksin aikana.


4. Ole itsevarma kropassasi
Joogan harrastajat kertovat, kuinka jooga on auttanut heitä rakentamaan myönteisemmän kuvan itsestään. Tuosta tunteesta on hyötyä makuuhuoneen puolella.
- Sanon oppilailleni, että ’ottakaa se mitä tarvitsette ja jättäkää se mitä ette tarvitse’. Pyydä sängyssä sitä, mitä haluat ja jätä pois kaikki, mikä ei sinua palvele, neuvoo Mandy Baughman.


5. Yhteinen venyttely
Babington neuvoo, miten venyttelemisellä voi lämmitellä tunnelmaa ja lieventää jännityksiä.
- Makaa selälläsi ja venytä kätesi niin, että olet T-asennossa. Anna polviesi kaartua oikealle samalla kun käännät päätäsi vasemmalle. Kun hengität ulos, laita kumppanisi vetämään lantiotasi poispäin olkapäistäsi, jolloin koko vyötärösi oikea puoli venyy hellästi.
Kun tätä on tehnyt muutaman hengityksen ajan, voi vaihtaa liikkeen puolta ja sen jälkeen antaa vuoron kumppanille.


6. Ota se treeninä
Mason vinkkaa, että seksissä voi etsiä asentoja, jotka haastavat kummankin venyvyyttä ja voimia.
- Käytä mottoa ’jos et hikoile, et tee sitä oikein’, Mason sanoo.


7. Pitäkää alastomia päiviä
Christine Lewis neuvoo, että kannattaa viettää kokonaisia päiviä alasti. Tällöin kumppanin kropan kanssa voi leikitellä pitkin päivää arkistenkin askareiden yhteydessä. Tämä lisää itsevarmuutta omassa kehossaan ja leikkisät koskettelut auttavat luomaan seksuaalista latausta.


8. Tehkää siltoja yhdessä
Falberg vinkkaa, että siltaliikkeiden tekeminen auttaa kehoa valmistautumaan seksiin. Yhdessä vastakkain tehdyt siltaliikkeet ovat vielä tehokkaampia. Menkää kumppanin kanssa silta-asentoon niin, että lopulta kasvonne ovat vastakkain. Sitten hengittäkää suu auki yhtä aikaa vähintään kymmenen pitkää hengitystä. Näin sekä kehitätte venyvyyttänne että harjoittelette yhtäaikaista hengittämistä.


9. Harjoittele tuhman näköisiä asentoja kotona
- Jotkin asennot ovat mahtavia venyttäjiä, mutta aiheuttavat vääränlaisia mielleyhtymiä tunnilla, sanoo Mason.
Tällaisia asentoja ovat muun muassa eteentaivutus leveässä haara-asennossa, sammakko ja vauva-asento. Nämä asennot venyttävät kehon kireitä kohtia, ja niillä voi myös kiusoitella kumppania.


10. Naurakaa
Jos päädytte esimerkiksi kummalliseen asentoon seksuaalisen joogan aikana, kannattaa kuitata tilanne nauramalla. Selena Reynolds tietää, että nauru vähentää jännitystä sekä pitää tilanteen leikkisänä ja hauskana.


11. Joogatkaa yhdessä
Monet joogaohjaajat ovat yhtä mieltä siitä, että yhteiset joogatuokiot kumppanin kanssa on hyvä tapa tuntea yhteyttä kumppaniinsa ja inspiroitua uudenlaisiin seksiasentoihin. Falbergin mukaan yhdessä harjoitettu jooga kohentaa vuorovaikutustaitoja kumppanin kanssa.

Lue myös: Instagramin paljastavin sivu? Esittelee jooga-asentoja sensuellien alastonkuvien avulla

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat