Naiset ympäri maailmaa avautuvat: Miten muutuin täytettyäni 30 vuotta?

08.04.2015 22:15 - Senni Loikala

Ranskalaisen valokuvaajan Being30yo-projekti on lähtenyt leviämään netissä. Hän on kuvannut kolmekymppisiä ihmisiä ja haastatellut heitä.  

Ranskalainen valokuvaaja Stephane Domingues kiertää ympäri maailmaa haastattelemassa ja valokuvaamassa kolmekymppisiä ihmisiä. Hän tahtoo Being30yo-projektillaan selvittää, mitkä asiat yhdistävät ja erottavat 30-vuotiaita asuinpaikasta riippuen.

- Tiesin, millaista elämä on omassa maassani (Ranskassa) ja kaupungissani (Pariisissa), mutta tahdoin tavata ikäisiäni ihmisiä ja päästä kurkistamaan heidän elämäänsä, Domingues kertoo Aplus-sivustolle.

Ihmisten tilanteet voivat vaihdella suuresti yhden maan sisällä, saati sitten maanosan sisällä. Kokosimme valokuvaajan tekemistä haastatteluista neljän eri maanosassa asuvan kolmekymppisen naisen ajatuksia heidän iästään.

Kolmekymppiset Euroopassa

Nimi: Anne Hangouet

Kotimaa: Ranska

Siviilisääty: Naimisissa

Ammatti: Konsultti

Perhe: Ei lapsia

Mikä on muuttunut 30-vuotiaana? "Minusta 30 vuoden ikä on tarkoituksen löytämistä - se on rajapyykki, jolloin "lapsuus" vaihtuu viisaudeksi. Pystyt viimein ymmärtämään elämäntapahtumiesi merkityksen, tunnet itsesi paremmin, olet herkempi tiedostamaan, mitä rakastat ja mistä pidät, ja osaat valita oikeat ja tärkeät ihmiset ympärillesi.

Sanoisin, että opit nauttimaan elämän yksinkertaisista iloista (ja luopumaan liian suurista olettamuksista). Tämän seurauksena omat prioriteettini ovat muuttuneet: työ ja raha eivät ole yhtä tärkeitä kuin ennen, kun taas elämänlaatu ja perhe ovat tulleet tärkeämmiksi. Minusta tuntuu, että alan vasta ymmärtää, mitä onnellisuus on - ja yritän arvostaa sitä ja saada siitä kaiken irti."

Kolmekymppiset Afrikassa

Nimi: Sindani Langanani Mollel

Kotimaa: Tansania

Siviilisääty: Naimisissa

Ammatti: Kotiäiti

Perhe: Viisi lasta

Mikä on muuttunut 30-vuotiaana? "Minulle 30-vuotiaana oleminen tarkoittaa lisää vastuun ottamista: täytyy huolehtia talosta, aviomiestä ja lapsista. Tämä ikä on myös muuttanut ajatteluani. Ennen en pohtinut näin monia kysymyksiä, kun taas nykyään huomaan miettiväni koko ajan, että mitä tulevaisuudella on tarjota perheelleni ja itselleni."

Kolmekymppiset Etelä-Amerikassa

Nimi: Cristiane de Oliveira Freitas

Kotimaa: Brasilia

Siviilisääty: Sinkku

Ammatti: Psykologi

Perhe: Ei lapsia

Mikä on muuttunut 30-vuotiaana? "Nuorempana ajattelin, että olisi mahtavaa olla kolmekymppinen. Että se olisi iso virstanpylväs... Silloin perheeni painosti minua kertomalla, että: "kun täytät 30 vuotta, et voi enää saada lapsia". Mutta tosiasia on, etten tunne itseäni 30-vuotiaaksi naiseksi. Minun täytyy itsekin alkaa laskea, jos joku kysyy ikääni. Minusta ikä on pelkestään asenteesta ja maailmankatsomuksesta kiinni."

Kolmekymppiset Pohjois-Amerikassa

Nimi: Stefanie Grassley

Kotimaa: Yhdysvallat

Siviilisääty: Sinkku

Ammatti: Näyttelijä, kirjailija, malli

Perhe: Ei lapsia

Mikä on muuttunut 30-vuotiaana? "Ajattelin vielä 28-vuotiaana, että kolmekymppisenä monet asiat tulisivat muuttumaan. Mutta kyseinen ikä ei muuttanut mitään. Monilla ystävilläni on lista asioista, jotka he tahtovat saavuttaa ennen kuin täyttävät 30 vuotta. Minulla ei ole listaa. Se ei ole käänne minulle. Minua ei hetkauta olla 30-vuotias, vaan olen tarpeeksi itsevarma olla välittämättä asiasta."

Pääset katsomaan kuvasarjan Being30yo-projektista täältä.

Lähteet: Aplus ja Being30yo-projektin kotisivu

Kilpailut

Uusimmat