7 merkkiä siitä, että suhteesi uhkaa muuttua seksittömäksi

05.09.2015 20:15 - Emma Ylistalo

Onko lauseesta "ei tänään kulta" tullut jokailtainen kotonasi? Asiaan kannattaa puuttua hyvissä ajoin.

Tunnetko olevasi puolisosi kanssa ennemminkin kämppis? Lue alta kuusi merkkiä, joista voit aavistaa olevasi matkalla kohti seksitöntä suhdetta ja ohjeet, kuinka korjata tilanteet ennen kuin on liian myöhäistä.

1.Ette harrasta seksiä
Aloitetaan ilmeisimmästä. Jos et muista milloin viimeksi harrastit seksiä kumppanisi kanssa - tai sitä on ainoastaan vuosipäivänä, se ei ole hyvä merkki. Viime kerrasta on ehkä kuukausi tai vuosi, mutta mitä enemmän aikaa kuluu, sitä vaikeammaksi tulee seksielämän herättäminen uudestaan henkiin. Tätä varten kannattaa asettaa aika lemmenleikeille vaikka kalenteriin. Se saattaa tuntua aluksi todella epäseksikkäältä ajatukselta, mutta se voi olla juuri se tapa, jolla saatte kumppanisi kanssa seksielämäänne uutta virtaa. Mitä enemmän seksiä harrastaa, sitä enemmän seksiä alkaa myös haluta.

2. Ette kosketa toisianne
Älä pohdi ensimmäisenä seksielämäänne, jos tilanne on se, että ette edes koske toisianne nykyään. Tee kosketuksesta tärkeä osa suhdettanne ja kosketa toista myös ilman, että odotat sen johtavan seksiin. Viettäkää yhteinen ilta vaikka televisiota katsellen sohvalla lähekkäin. Ilta saattaa johtaa seksiin, mutta sitäkin tärkeämpää on läheisyys välillänne.

3. Teillä on erilliset elämät
Jaatte saman sängyn, mutta lopulta se voi olla ainoa asia, minkä jaatte. Jos sinun ja kumppanisi elämät eivät risteä missään kohtaa, voi olla vaikeaa löytää aikaa myös seksille. Löytääksenne yhteyden uudestaan, päättäkää tehdä töitä sen eteen. Vaikka eläisittekin molemmat kiireistä aikaa, varatkaa kalentereistanne kahdenkeskistä aikaa. Kun vietätte enemmän aikaa yhdessä, muistatte myös helpommin sen, miksi alkujaan päädyitte yhteen.

4. Ajatuksissasi on joku toinen
Jos sinulla tai puolisollasi on tunteita toista ihmistä kohtaan, et ehkä jaksa panostaa suhteeseenne samalla tavalla. Vaikka mitään fyysistä kenenkään toisen kanssa ei olisikaan tapahtunut, se vie silti huomiota pois kumppanistasi ja yhteisestä ajastanne makuuhuoneen puolella. Jos toinen ihminen vie paljon huomiota suhteeltanne, se tarkoittaa, että suhteestanne puuttuu jotain. Panostakaa suhteeseenne ja näytä kumppanillesi, että olet valmis tekemään töitä sen eteen.

5. Kumpikaan ei tee aloitetta
Jos edes toinen teistä jaksaa tehdä aloitteen seksiin, se on hyvä asia, sillä se ylläpitää kipinää suhteessa. Mutta jos molemmat lakkaavat yrittämästä, on edessä luultavasti hyvin pitkä kuiva kausi. Kun edes toinen ottaa vastuun tästä, pitää se seksielämää yllä.

6. Teillä ei ole henkistä yhteyttä
Pitkässä parisuhteessa seksi ei ole ainoastaan fyysistä. Se on vahvasti sidoksissa siihen, miten sinä ja kumppanisi voitte suhteessa ylipäätään. Emotionaalinen ja seksuaalinen rakkaus kulkevat usein käsi kädessä, vahvistaen toinen toistaan. Kehu ja arvosta puolisoasi, sillä se vaikuttaa myös makuuhuoneen puolella. Olkaa kiinnostuneita toisistanne jos haluatte saada seksielämänne kukoistamaan.

Lue myös: Eikö seksi ole sellaista kuin haluaisit? Merkit, jotka kertovat kommunikaation puutteesta

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat