Kuva: Shutterstock

Suomalaisparin avioliitto parani, kun 47-vuotias mies alkoi hakea seuraa swinger-yhteisöstä

14.06.2020 19:15 - Henna Koste

Tuoreessa Parisuhdepäivitys-kirjassa tutustutaan erilaisiin suhdemuotoihin ja pareihin, jotka ovat saaneet ongelmansa ratkottua erilaisin keinoin.

"Ilman seksiä ollaan vain kämppiksiä" on mantra, johon moni on törmännyt. Lähes kaikissa pitkissä suhteissa seksuaalinen panostus muuttaa muotoaan, vaikka rakkautta on edelleen paljon. Paula Tiessalon ja Aune Karhumäen Parisuhdepäivitys-kirjassa (Atena) haastetaan suhdenormit ja kerrotaan avoimesti suomalaisten erilaisia suhdetarinoita. 

"Parisuhteen odotetaan sisältävän nämä kaksi ulottuvuutta: seksi ja välittäminen. Toisinaan kuulee jopa parisuhdeammattilaisten lausuvan, että parisuhde ilman seksiä ei ole parisuhde", kirjassa todetaan. 

Seksuaali- ja psykoterapeuttina työskentelevä Karhumäki ja terveystoimittajana ja seksuaalineuvojana vaikuttava Tiessalo toteavat, että asia ei ole näin mustavalkoinen. Joskus seksuaaliset mieltymykset ja tarpeet eivät kohtaa tai ne muuttavat muotoaan tai halut ovat hävinneet rankempien  elämäntilanteiden myötä. Onko silloin ratkaisu vain ero?

Kirjassa tarinansa kertoo muun muassa 47-vuotias mies, joka toteuttaa seksuaalista minäänsä parisuhteen ulkopuolella - vaimonsa ehdotuksesta. 

"Päätöstä edelsi tilanne, jossa parin keskinäinen seksielämä oli kuivunut vaimon seksuaalisen kiinnostuksen loputtua. Pariskunta kuitenkin totesi, ettäivät he halunneet erota. Mies lähti hakemaan seuraa swinger-yhteisöstä, ja hän kokee nyt voivansa seksuaalisuuden ja läheisyyden osalta välillä poimia rusinat pullasta eli nauttia ihmissuhteen siitä puolesta ilman, että täytyy miettiä kompromisseja muiden elämänalueiden, siis arkiasioiden kanssa", kirjassakuvaillaan. 

Tämä on parantanut pariskunnan avioliiton toimivuutta. 

(kuva: Atena)

Lue myös: Asiat, jotka deittikumppanilta kannattaa kysyä jo tapailun alkuvaiheessa - lue asiantuntijan listaus

Kilpailut

Uusimmat