Kuva: Fotolia

Asutteko eri paikkakunnilla ystäväsi kanssa? 5 helppoa tapaa pysyä läheisinä toisillenne

01.11.2016 19:15 - Iiro Myllymäki

Älypuhelimet ovat käteviä silloin, kun ystävä ei ole fyysisesti lähellä.

Elämä heittelee meitä milloin minnekin, yleensä joko töiden tai opiskelujen merkeissä. Muutto toiselle paikkakunnalle muuttaa helposti myös ystävyyssuhteita, sillä etäisyys tuttuihin ja turvallisiin ihmisiin kasvaa. On kuitenkin helppoja keinoja, joilla läheistä ystävyyssuhdetta voi vaalia myös pidemmän välimatkan päästä. Lifehack-sivusto on listannut viisi tällaista tapaa:


1. Lähetelkää kuvia toisillenne

Älypuhelimia ja sosiaalista mediaa parjataan monesta syystä, mutta ainakin yhteydenpitoa kaukana asuviin ystäviin nämä ovat helpottaneet suunnattomasti. On erittäin helppoa napsia kuvia omasta arkielämästään ja jakaa hetket reaaliajassa kuvia lähettämällä. Hölmöjen kuvien lähettely mahdollistaa yhteisen hauskanpidon ja hassuttelun, vaikka ystäväsi asuisi kuinka kaukana.

2. Viestitelkää ja soitelkaa

Siinä missä kuvien lähettely antaa yhteisen huumorinne kukoistaa, viesteillä ja puhelinsoitoilla pystytte jakamaan myös vakavampia asioita. Esimerkiksi Skype- ja FaceTime -puheluilla pystytte myös näkemään toisenne, mikä luonnollisesti lisää yhden tason yhteydenpitoonne.

3. Jakakaa salaisuuksia keskenänne

Salaisuuksien jakaminen voi olla jopa helpompaa viestien välityksellä kuin kasvokkain jutellessa. Salaisuuksien jakaminen on merkki läheisestä ystävyydestä, joten sitä kannattaa jatkaa vielä välimatkankin päästä.

4. Nähkää vaivaa

Muutto uuteen kaupunkiin vaatii paljon uusien asioiden omaksumista ja totuttelua muuttuneisiin tilanteisiin, ja tällöin yhteydenpito herkästi jää kaiken alle. Näin ei tarvitse tapahtua. Kun molemmat osapuolet ovat sitoutuneita ystävyyden ylläpitoon, läheisyys säilyy kuin itsestään. Vastavuoroisuus on kaiken avain.

5. Nähkää aina kun voitte

Jos ystäväsi on jäänyt entiseen kotikaupunkiisi, järjestä hänelle aikaa aina kun vierailet kaupungissa. Kutsu hänet myös uuteen kotiisi ja esittele uutta kotikaupunkiasi. Vaikka viestit ja puhelut ovatkin käteviä, mikään ei voita aitoa näkemistä.

Lue myös: Onko sinulla ihanan outo ystävä? 5 merkkiä paljastaa

Lähde: Lifehack

Kilpailut

Uusimmat