Ei nyt kulta, päätäni särkee!

10.09.2012 17:45 - Mikko Räsänen

Päänsärky on legendaarinen syy, jolla naisten väitetään kieltäytyvän seksistä. Todellisuudessa seksiin liittyvä päänsärky on miesten ongelma.

Pop-kulttuurissa päänsärystä on tullut universaali tekosyy, jonka varjolla naisten väitetään kieltäytyvän seksistä. Ja koska se aina esitetään tekosyynä, saadaan sillä naiset esitettyä parisuhteen konnina. Sex and the 405 -sivusto muistuttaa, että todellisuudessa naiset pitävät seksistä yhtä paljon kuin miehet, ja myös miehet voivat käyttää päänsärkyä selityksenä kieltäytyä seksistä silloin, kun eivät ole oikeassa mielentilassa.

On myös olemassa erityistä seksiin liittyvää päänsärkyä, ja se on nimenomaan miesten ongelma. Tutkijat ovat havainneet miehillä esiintyvän oireyhtymän, joka aiheuttaa heille seksin aikana päänsärkyä, joka vielä pahenee sitä mukaa, kun mies kiihottuu. Vaiva puhkeaa miehille yleensä joko 20-24:n tai 35-44:n vuoden iässä, ja siitä on kaksi versiota - ensimmäisessä kipu pahenee seksin edetessä ja toisessa se puhkeaa yhtäkkiä räjähdysmäisen kovana ja migreenin kaltaisena.

Koska päänsärkyyn liittyvä seksi onkin miesten ongelma, miksi se aina elokuvissa ja kirjallisuudessa liitetään vain naisiin?

Kilpailut

Uusimmat