"Ei tarkoittaa ei" - äidin videotervehdys tytärtä ahdistelevalle pojalle pysäyttää

16.03.2015 18:15 - Eeva Rajala

Lasten kasvaessa vanhemmat alkavat enenevässä määrin kuulla asioita ihastumisista ja muista tunne-elämän asioista. Yksi äiti päätti lähettää ajatuksia herättävän viestin pojalle, joka ei jätä naisen tytärtä rauhaan.

YouTubessa äiti, joka käyttää itsestään nimeä DoeEyes, lähettää videoviestissä terveisensä pojalle, jonka kiinnostus naisen tytärtä kohtaan on alkanut käydä liian kovaksi. Poika on pyytänyt tyttöä ulos lukuisia kertoja, ja tyttö on aina antanut hänelle pakit.

- Jos joku sanoo 'ei' millä tahansa tyylillä, ja kysyt sen jälkeen vielä uudestaan, se ei ole oikein. Se ei ole viehättävää. Se ei ole kunnioittavaa. Se on ahdistelua, DoeEyes kertoo videolla.

Opetus nuorelle miehelle

Äiti haluaa videolla opettaa pojalle, miksei ahdistelu ole suotavaa, mitä on suostumus, ja miksi suostumuksen saaminen on niin tärkeää.

DoeEyes kertoo, että ihmisiä opetetaan siihen, ettei koskaan saa antaa periksi. Äidin mukaan tätä oppia ei voida käyttää suoraan ihmissuhteita solmiessa, sillä seinä tulee vastaan nopeasti.

Romanttisessa mielessä ajatus siitä, ettei saa luovuttaa ennen kuin saa haluamansa, on huono ajatus, sillä toinen ihminen saattaa tuntea vain ahdistusta siitä, että toinen ei arvosta hänen mielipidettään.

Katso koko video alta:

Lue myös: Nainen levittää terveyssiteitä ympäri kaupunkia tärkeästä syystä

Kilpailut

Uusimmat