Kuva: Fotolia

Eikö parisuhteesi pelota sinua? Tunnista merkeistä, oletko väärän ihmisen kanssa

05.06.2016 15:15 - Senja Rapila

Välillä vääränkin henkilön vierelle voi mukavoitua niin, ettei osaa enää lähteä tavoittelemaan omaa onneaan.

Kun löydät sen henkilön joka todella rakastaa sinua, et välitä muiden puheista. Kun joku rakastaa sinua senkin jälkeen kun hän tuntee sinut läpikotaisin, opettelet rakastamaan samalla itseäsi. Parisuhteita on monenlaisia, mutta pelko kuuluu osaltaan jokaiseen.

Mistä siis tiedät, onko kumppanisi sinulle oikea? Elite Daily listasi muutaman asian joista tiedät, että sovitte toisillenne kuin nakutettu:

1. Arvostat ja kunnioitat parisuhdetta ja kumppaniasi.

Miltei meillä jokaisella on elämän aikana ollut suhteita, joissa kumppania on pidetty itsestäänselvyytenä. Vaikka se ei olisi tarkoituksenmukaista, voi itsensä löytää jossain vaiheessa siitä tilanteesta.

Kunnioitus on suuri osa toimivaa ja tervettä parisuhdetta. Jos et kunnioita kumppaniasi, et todennäköisesti pelkää hänen menettämistäkään. Jos et välitä siitä oletteko yhdessä tai ette, sinun ei todennäköisesti pitäisi olla hänen kanssaan.

2. Menettämisen pelko kertoo siitä, että toinen on menettämisen arvoinen.

Parisuhde on omalla tavallaan investointi. Et laita rahojasikaan sellaisiin asioihin, mihin et usko, joten miksi menisit suhteeseen, johon et usko?

Jos et tee töitä suhteen eteen ja sen päättyminen on sinulle se ja sama, kannattaa miettiä uudestaan suhteen perustaa. Jos et pelkää menettäväsi kumppaniasi, tunnetko häntä kohtaan todellisuudessa mitään?

3. Kumppanisi tekee olosi pelottomaksi, mutta samaan aikaan pelkäät.

Kumppanisi antaa sinulle tunteen, että pystyt mihin tahansa. Samaan aikaan kuitenkin pelkäät hänen menettämistään.

Tunne siitä, että yhden suden laumasi on kasvanut kahteen, on kieltämättä yksi maailman parhaimmista tunteista. Kun tämän henkilön menettäminen on suurin pelkosi, kaikki muu tuntuu turhalta sen vierellä.

4. Voit saada pelosta voimaa suhteeseen.

Rakkaus on itsessään seikkailu ja kuten kaikissa muissakin seikkailuissa, siinäkin on vastoinkäymisiä ja juonenkäänteitä jokaisen kulman takana. Sinun tulee kuitenkin luottaa kumppaniisi ja siihen, että hän tukee sinua jokaisessa vastoinkäymisessä.

Pelkoa pidetään usein suhteessa negatiivisena tunteena, mutta sitä se ei välttämättä ole. Kohtaamme mahdollisuuksia, epäonnistumisia ja opimme virheistämme. Jos emme ota riskejä ja pelottele itseämme aina välillä, milloin me todellisuudessa elämme? Kun pelkäämme menettävämme toisen, tiedämme elävämme ja rakastavamme.

Lähde: Elite Daily

Lue myös: Liikaa kondomeja sekä kummallinen harrastus - asiat, joita miehet häpeävät seksin aikana

Lue myös: Halauspalvelu auttaa yksinäisiä - "99 prosentin varmuudella mieheni ei ole mustasukkainen"

Kilpailut

Uusimmat