Eikö seksi innosta? Katso kuusi helppoa vinkkiä halukkuuden lisäämiseen

17.07.2013 22:15 - Reija Saarinen

Halukkuus on yleinen ongelma, ja jokainen kokee haluttomuutta jossain vaiheessa elämää. Onneksi on olemassa muutamia keinoja, joiden avulla jokainen voi edesauttaa omaa halukkuuttaan. 

Jos tunnet itsesi haluttomaksi, kannattaa lukea alla olevat vinkit innostuksen lisäämiseksi. 

1. Nuku

Nukkuminen on yksi tärkeimmistä asioista, joita voi tehdä halukkuuden nostamiseksi. Riittävä unensaanti tasaa stressitasoja ja takaa kehon moitteettoman toiminnan. Jos ihminen ei nuku tarpeeksi, kärsii siitä koko keho, myös ne elimet joiden tulee pitää yllä seksiviettiä. 6-8 tunnin nukkuminen joka yö pitää sinut levänneenä. 

2. Kuntoile

Säännöllinen liikunta lisää verenkierto kehossa, erityisesti näin tapahtuu osille, jotka ovat mukana seksissä. Liikunta myös muuttaa kehoasi, ja tämä saattaa saada sinut tuntemaan itsesi itsevarmemmaksi. Itsevarma ihminen ei huolehdi sitä miltä kroppa sängyssä näyttää. 

3. Käy hieronnassa

Hieronta on hyväksi kahdesta syystä. Ensinnäkin se on erittäin intiimiä vuorovaikutusta toisen ihmisen kanssa, ja toiseksi se auttaa rentoutumaan. Pyydä siis kumppaniltasi hieronta pitkän päivän jälkeen. 

4. Syö hyvin

Hyvin syöminen saattaa aiheuttaa painonlaskua ja tämä taas saa ihmisen hyvälle tuulelle. On myös olemassa tiettyjä ruoka-aineita, jotka nostavat seksuaalista halukkuutta. Tällaisia herkkuja ovat muun maussa banaani ja avokado. 

5. Rentoudu

Kuuntele musiikkia tai lue kirja. Tee jotain mikä saa sinut rentoutumaan. Korkeat stressitasot nimittäin lisäävät kortisolin tuotanto. Tämä hormoni aiheuttaa testosteronin romahtamisen. Yritä siis rentoutua vähintää 15 minuuttia päivässä. Näin kortisolitasot pysyvät kurissa. 

6. Lopeta tupakointi

Kuten monet hyvin tietävät, tupakointi aiheuttaa muun muassa keuhkosyöpää. Monet eivät kuitenkaan tule ajatelleeksi tupakoinnin vaikutusta seksielämään. Tupakointi hidastaa veren virtausta sukupuolielimiin ja vähentää myös energiatasoja. 

Lähde: Inspiyr

Kilpailut

Uusimmat