Kuva: Fotolia

Eikö seksielämänne toimi? Syy saattaa olla tosi-tv:ssä ja korkokengissä

09.02.2016 18:45 - Pauliina Jokinen

Kiihottuminen on sekoitus terveyttä ja halua.

Seksielämän ylläpito on riippuvainen monista ulkoisista ja sisäisistä seikoista. Daily Mail -julkaisu listasi asioita, jotka voivat vaikuttaa vällyjen välissä.

Kun parisuhteesta on kadonnut himo ja halu, on seksin harrastaminen harvinaisempaa. Yllättävilläkin asioilla saattaa olla merkitystä halun katoamiseen.

Tukkoinen nenä

Hajuaistilla on suuri merkitys kehollemme - tulkitsemme nenämme kautta kumppanimme haluja ja käyttäytymistä. Hajuaistimme nappaa puolisomme lähettämät signaalit ja tulkitsemme niitä alitajunnassamme.

- Monia viestejä lähetetään hajuaistin kautta. Niiden huomioimatta jättäminen vaikuttaa paljon, psykologi Ilona Croy kertoi Daily Mail -julkaisussa.

Dieetti

Laihduttamisella saattaa olla epätoivottu sivuvaikutus makuuhuoneen puolella. Painonpudottaminen saattaa aiheuttaa stressiä, mikä voi vaikuttaa hormonituotantoon. Jos laihdut 10 prosenttia kehosi painosta hyvin nopeasti, saattaa elimistösi luulla sinun näkevän nälkää, mikä voi osittain vaikuttaa halukkuuteesi.

Korkokengät

Yllättävää kyllä, myös korkokengillä saattaa olla vaikutusta seksielämäämme. Korkeakorkoiset kengät pakottavat kehon jännittämään lihaksia eri tavalla, mikä voi vaikuttaa kiihottumiseen jos lihakset ovat aina jännittyneitä.

- Näin lihaksista saattaa tulla kireitä, tohtori Eden Fromberg kuvailee.

Istumatyö

Toimistotyö ja päätteen edessä istuminen vaikuttavat niska-hartiaseudun jännitykseen. Jos jännität hartioitasi tuntikausia, voi se estää viestien kulkeutumisen lihaksista toisiin. Keho on luotu liikkumaan jatkuvasti ja mitä aktiivisempi olet, sitä enemmän hermosi lähettävät viestejä ja veresi liikkuu elimistössäsi.

Tosi-tv

Tutkimusten mukaan ne pariskunnat, joilla on televisio makuuhuoneessa, harrastavat seksiä puolet vähemmän kuin ne parit, joilla ei ole televisiota. Erityisesti väkivalta ja tosi-tv-ohjelmien todettiin heikentävän seksielämää.

Lopulta kyseessä on kommunikaatioon liittyvä seikka: kun pariskunnat istuvat vieretysten ja tuijottavat televisiota, he eivät keskity ja keskustele keskenään.

Ylipaino

Mitä painavampi olet, sitä enemmän testosteronia sitoutuu rasvaan, eikä kulje vapaana elimistössäsi.

- Se ei vaikuta vain halukkuuteesi vaan kerää myös makkaroita vyötäröllesi, tutkija David Edwards sanoo.

Painon kertyminen saattaa myös vaikuttaa itsevarmuuteesi ja sitä kautta kiihottumiseen.

Kylmät jalat

Tutkimuksen mukaan naisen jalkojen tulee olla lämpimät, jotta orgasmin saaminen on todennäköisempää. Tutkimuksessa selvisi 80 prosenttia koehenkilöistä saaneen orgasmin, kun heillä oli sukat jalassaan. Ilman sukkia seksiä harrastaneista orgasmin sai 50 prosenttia.

Lue myös: Ongelmat, jotka vain nainen voi ymmärtää

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat