12 elokuvaa, jotka auttavat pahimpaankin matkakuumeeseen

07.06.2013 08:15 - Reetta Haverinen

Nämä elokuvat tuovat jylhät Alaskan maisemat ja eksoottiset paratiisisaaret suoraan luoksesi, eikä sinun tarvitse poistua nojatuolistasi kuin korkeintaan jääkaapille.

Jos lomabudjetti ei riitä ulkomaan reissuun, ei se tarkoita, ettetkö voisi sukeltaa vieraiden kulttuurien pariin ja nauttia upeista eksoottisista maisemista. Seuraavat elokuvat ovat mitä parhainta lääkettä matkakuumetta poteville. Pimennä huone, asetu tv:n eteen ja lähde nojatuolimatkalle maailman ympäri.

1. Seitsemän vuotta Tiibetissä

Tiibetin jylhät vuorimaisemat salpaavat hengityksen. Upean elokuvamiljöön lisäksi silmäniloa ainakin naisväelle tuo komea näyttelijä Brad Pitt, joka komeilee leffan pääroolissa.

2. Amélie

Hyvänmielen elokuva Amélie on sekoitus huumoria, rakkautta ja ranskalaista kulttuuria. Elokuva saa taatusti katsojansa halajamaan viikonloppulomalle rakkauden kaupunkiin Pariisiin.

3. Baraka

Baraka on ainutlaatuinen teos, joka koostuu nopeista välähdyksistä eri kulttuureista, kansoista ja maailmankolkista. Elokuva ei sisällä yhtään repliikkiä, vaan eksoottinen musiikki kuljettaa katsojansa maailman ympäri puolessatoista tunnissa.

4. Rakkautta ennen auringonnousua

Ethan Hawken ja Julie Delpyn tähdittämä romanttinen teos saa katsojansa huokailemaan. Jo Viennan kaupungin maisemat kirvoittavat kyyneleet silmiin pelkällä kauneudellaan, vaikka elokuvan koskettavaan juoneen ei sen kummemmin keskittyisikään.

5. Erämaan armoille

Tarina 24-vuotiaasta Chris McCandlesissta, joka päättää erakoitua keskelle Alaskan erämaata sopii eritoten niille, jotka tuntevat kaipuuta koskemattomien metsien ja järvien äärelle.

6. Indiana Jones

Indiana Jonesin seikkailut vievät nojatuolimatkaajan keskelle viidakkoja, autiomaita ja eksoottisia sademetsiä. Miehen seikkailut saavat katsojan pidättämään hengitystään ja tuntemaan olonsa osaksi miehen retkiseuruetta.

7. Lost in Translation

Japanin matkasta haaveilevien kannattaa valita DVD-soittimeensa tämä Scarlett Johanssonin ja Bill Murrayn tähdittämä draama. Elokuva on läpileikkaus suurkaupunki Tokiosta ja sen elämän hektisestä rytmistä.

8. Moottoripyöräpäiväkirjat

Nojaudu tiukasti sohvan nurkkaan, sillä tämän elokuvan parissa kiidät moottoripyörän selässä läpi Etelä-Amerikan upeiden maisemien. Parasta olla kuitenkin varuillaan, sillä elokuva saattaa saada katsojassaan aikaan melkoisen pyöräkuumeen.

9. Darjeeling Limited

Kolmen veljeksen matka Intian halki on täynnä hauskoja juonen käänteitä ja värikkäitä tapahtumapaikkoja.

10. Englantilainen potilas

Romanttinen draamaelokuva ei lumoa katsojaansa pelkästään koskettavalla juonellaan, vaan myös maalauksellisilla italialaismaisemillaan.

11. Valasratsastaja

Uusiseelantilaiselokuva vie katsojansa maorikulttuurin pariin. Kauniit saarimaisemat ja merihenkisyys vangitsevat kaikki ne, jotka unelmoivat joskus pääsevänsä kaukomaille.

12. Mamma Mia

Positiivista energiaa pursuava musiikkielokuva ei jätä taatusti ketään kylmäksi. Abban hittikappaleet ja Kreikan valloittavat näköalat tepsivät pahimpaankin alakuloon ja saavat hymyn nousemaan huulille.

Lähde: Business Insider

Kilpailut

Uusimmat