Haluatko parantaa parisuhdettasi? Seksin jälkeen kannattaa jäädä sänkyyn tärkeästä syystä

30.12.2013 21:45 - Senni Loikala

Tuoreen tutkimuksen mukaan suihkuun ei kannata sännätä heti seksin jälkeen, sillä yhteisellä ajalla sängyssä on merkittäviä vaikutuksia suhteelle.

Lemmenleikkien jälkeen pariskuntien olisi tärkeää viettää hetki sängyssä, eikä heti kiirehtiä suihkuun tai jatkaa kesken jääneitä askareita. Seksin jälkeen monien on nimittäin helpompi ilmaista todellisia tunteitaan, toiveitaan ja paineitaan kumppanille. Tuore amerikkalainen tutkimus selvitti, mistä helppous avata tunnelukkoja heti seksin jälkeen oikein johtuu.

Tutkija Amanda Denesin mukaan seksin jälkeinen aika sängyssä on aliarvostettua osana hyvää parisuhdetta. Sen huomattiin olevan yhteydessä oksitosiini-hormonin tuotantoon, joka lisääntyy kehossa orgasmin jälkeen. Oksitosiini vahvistaa ihmisten välistä luottamusta ja kiintymystä. Siitä tiedetään myös olevan hyötyä sosiaalisesti hyödyllisiin käyttäytymistapoihin.

Naiset, jotka saivat orgasmin seksin aikana, kokivat muita lämpimämpiä tunteita kumppaniaan kohtaan vielä seksin jälkeen. Suhteen pituus ei vaikuttanut helppouteen ilmaista tunteitaan seksin jälkeen.

Myös miehillä erittyy oksitosiinia seksin jälkeen, mutta puolestaan testosteronin uskotaan lieventävän sen vaikutusta. Sen vuoksi miehet eivät koe yhteistä hetkeä sängyssä seksin jälkeen yhtä tärkeäksi kuin naiset.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat