Kuva: Mikko Räsänen

Jarkko, 42: "Jaksan yhä uskoa rakkauteen ensisilmäyksellä

08.05.2016 10:10 - Mikko Räsänen

Rakkaudesta-sarjassa erilaiset ihmiset puhuvat avoimesti ja rohkeasti sellaisistakin asioista, joita ei ole välttämättä tapana sanoa ääneen.

"Rakkaus on suurin kaikesta. Ne jotka ovat lähelläni, saavat minulta pyyteetöntä rakkautta. Se on puhdasta, suoraa, väkevää, ja joskus rajua. Ilman rakkautta ihminen on rikkinäinen. On vaikeaa uskaltaa ottaa toiselta vastaan rakkautta ja antaa hänelle lupa rakastaa. Mutta sitten kun siihen uskaltaa heittäytyä, niin se kantaa. Rakkaus on tuki ja turva, ja rakkauden edessä saa myös olla heikko. 

"Rakastuneena jaksan tehdä kaikkea. Innostun kaikesta, enkä tarvitse unta. Silloin näen asiat upealla tavalla, kirkkaana. Kun on siinä ihastumisen ja rakastumisen huumassa, on se helvetin kova voima. Sitä on kaikkivoipa ja tuntuu siltä, että yhtäkkiä kaikki vaikeudet ovatkin voitettavissa. Pitäisi yrittää muulloinkin löytää sellainen olo kuin rakastuneena, koska silloin on voittamaton. Se on hieno tunne."

"Uskon rakkauteen ensisilmäyksellä. Jaksan uskoa siihen, vaikka en tiedä, onko minulle tapahtunut sitä. Nuorena ja kokemattomana kun ihastuu, voi se tuntua rakkaudelta ensisilmäykseltä. Joidenkin kohdalla niin todella on, ja he ovat yhdessä koko elämänsä."

"Tässä iässä asiat eivät ole niin yksiselitteisiä kuin teini-iässä. Aikuisena rakkaudessa voi olla paljonkin yhteensovittamista. Kun 35-45-vuotiaana rakastut, alkaa sitä helposti toppuuttelemaan sitä tunnetta, ja miettimään, voisinko elää tuon ihmisen kanssa loppuelämäni. Rationaalisesti tulee myös ajateltua, että minulla on nyt tällainen tunne, mutta se voi mennä myös yhtä nopeasti ohi"

"En usko, että jokaiselle on olemassa vain yksi oikea, mutta ei niitä todellisia sielunkumppaneita montaa ole."

Lue aiemmat Rakkaudesta-sarjan artikkelit täältä

Lue myös: Aino-Maija, 31: "Yksinjäämisen pelko kytee takaraivossa"

Lue myös: Mikael, 26: "Tyttöystäväni on antanut minulle luvan harrastaa seksiä muiden kanssa"

Lue myös: Jere, 45: "Pakenin isän ja aviomiehen velvollisuuksia työhöni"

Kilpailut

Uusimmat