Kuva: Fotolia

Juoko miehesi enemmän ja useammin kuin sinä? Huonoja uutisia

19.07.2016 12:15 - Emmi Moilanen

Pariskunnat, joissa toinen osapuoli on täysin raitis, kohtaavat todennäköisemmin ongelmia suhteessaan.

Glamour uutisoi Michiganin yliopistossa tehdystä tuoreesta tutkimuksesta, joka selvitti, millä tavalla avioparien erilaiset alkoholinkäyttötottumukset vaikuttavat parisuhteeseen.

Tutkijat haastattelivat lähes 2800:a naimisissa olevaa pariskuntaa heidän alkoholinkäyttötottumuksistaan. Aviopareilta kysyttiin kuinka paljon ja kuinka usein he juovat alkoholia, sekä millaisia tunteita he kokevat kumppaniaan kohtaan. Tutkijoita kiinnosti myös, kokevatko puolisot elämänkumppaninsa olevan kriittisiä tai tuomitsevia.

Tutkimustulokset osoittivat, että pariskunnat, jotka raportoivat samankaltaisista alkoholinkulutustottumuksistaan, olivat todennäköisemmin myös onnellisia avioliitossaan. Pariskunnat, joissa toinen osapuoli oli raivoraitis, kohtasivat puolestaan todennäköisemmin ongelmia avioliitossaan.

Naiset miehiä onnettomampia

Kuuden vuoden tutkimuksessa selvisi myös, että samanlaiset juomatottumukset jakavat avioparit mielsivät elämänkumppaninsa vähemmän kriittiseksi sekä tuomitsevaksi. Eri tavalla alkoholia kuluttavat pariskunnat puolestaan näkivät puolisonsa todennäköisemmin negatiivisessa valossa.

Erityisesti naiset kokivat olevansa miehiä onnettomampia avioliitossa, jossa osapuolten alkoholinkäyttötottumukset poikkesivat toisistaan.

Minkä takia sitten alkoholinkulutustavoilla on niin suuri merkitys parisuhteissa?

Tutkija Kira Birdittin mukaan samankaltaiset juomatavat voivat yhdistää pariskuntaa, sekä kertoa samanlaisesta elämäntyylistä.

- Voi olla, että pariskunnilla, jotka jakavat samanlaiset juomistottumukset, on myös muita yhteisiä kiinnostuksenkohteita tai he tykkäävät juoda yhdessä, hän toteaa.

Lähde: Glamour

Lue myös: Kannattaako treffeillä nauttia alkoholia? Vaikuttaa miehiin ja naisiin päinvastaisesti

Lue myös: 6 merkkiä, että kehosi ei kestä alkoholia

Kilpailut

Uusimmat