Kuva: AOP

Kahden lapsen äiti Gracie, 48: "Avioliiton ulkopuolinen seksi tekee minusta paremman äidin"

25.06.2016 18:15 - Joose Koskiranta

Polyamoriseen yhteisöön kuuluva pariskunta kertoo avioliiton ulkopuolisen seksin parantavan parisuhdetta.

Kalifornialainen pilatesohjaaja Gracie sanoo avioliiton ulkopuolisen seksin tekevän hänestä paremman vanhemman - eikä hän lopettaisi sitä, vaikka hänen lapsensa niin haluaisivat. 

48-vuotias Gracie ja hänen miehensä Oz ovat osa polyamorista yhteisöä, jossa sen jäsenet harrastavat avioliiton ulkopuolista seksiä kumppaniensa tietäessä asiasta.

Kahden lapsen äidin mielestä seksi tuntemattomien kanssa ei vain kohenna parisuhdetta, vaan tekee hänestä myös paremman vanhemman.

- Avioliiton ulkopuolisen seksin harrastaminen tekee minusta mahtavan äidin. Kaikki asiat, jotka antavat minulle puhtia ja tekevät minut onnelliseksi tekevät minusta paremman äidin, hän sanoo.

- Jos lapseni pyytäisivät minua lopettamaan seksin harrastamisen, kieltäytyisin. En voisi lopettaa olemasta sitä, mitä olen. Perhe-elämä saattaa muuttua tylsäksi, joten tarvitsen toisen elämän sen ohelle. Yksiavioisuuden haittapuoli on yksitoikkoisuus.

Oz, Gracie ja tytär Tallulah. (kuva: AOP)

Suhde pysyy mielenkiintoisena

Kuusi vuotta sitten Gracie ja hänen silloinen miehensä Hank kutsuivat Ozin, hänen lapsensa ja tyttöystävänsä Valerien asumaan pariskunnan kotiin. 

Nelikko harrasti seksiä keskenään neljän vuoden ajan, kunnes he huomasivat Gracien rakastuneen Oziin ja Hankin Valerieen. Täten he vaihtoivat kumppaneitaan ja muuttivat erilleen.

Nyt Gracie ja Oz ovat naimisissa ja jatkavat seksiharrastustaan muiden yhteisöön kuuluvien henkilöiden kanssa. 

Seksuaalisten halujen salailemisen sijaan Gracie on päättänyt olla avoin ja rehellinen lapsilleen. Jos hänen tyttärensä aikoo seurata äitinsä jalanjälkiä, aikoo hän tukea tytärtään kaikin keinoin.

- Uskon onnellisuuteni olevan syy sille, että olen niin läheinen lasteni kanssa. He tietävät minun olevan onnellinen, eikä heidän tarvitse kantaa huolta minusta. Energisyyteni ansiosta minulla on myös enemmän aikaa lapsilleni. 

Lisäksi nainen kertoo ei-yksiavioisen liiton pitävän suhteensa Oziin mielenkiintoisena.

- Se lähentää suhdettamme. Intohimo välillämme on uskomaton sen jälkeen, kun olemme olleet jonkun toisen kanssa. 

Oz on elänyt avoimissa suhteissa lähes koko aikuiselämänsä ajan. 

- Sen avulla seksielämäni on parempaa niin avioliiton sisällä kuin sen ulkopuolellakin. On hauskaa kokea uusia asioita ja kokeilla niitä avioliitossa, hän kuvailee.

"Tietysti tulen mustasukkaiseksi"

Vaikka molemmat pariskunnasta harrastavat avioliiton ulkopuolista seksiä, tulee Grace mustasukkaiseksi, kun hän kuulee Ozin olleen toisen naisen kanssa. 

- Se onkin tämän kaiken suurin harhaluulo. Tietysti tulen mustasukkaiseksi. Tuntuu kuin kilpailisin jonkun muun kanssa ja niskakarvani nousisivat pystyyn. Yleensä mietin, että 'hän antoi sinulle tuota... Minäpä annan sinulle vielä parempaa', Gracie sanoo.

Nainen kertoo, että useat ihmiset kritisoivat hänen elämäntapaansa, mutta se ei häntä haittaa.

- Elämäntapaani paheksuvilla henkilöillä on yleensä ongelmia omissa elämissään.

Alun vaikeuksien jälkeen myös Gracien lapset ovat hyväksyneet vanhempiensa harrastuksen.

- 11-vuotiaana he kertoivat minulle, että heillä tulee olemaan erityisiä ystäviä. Tunsin erityisten ystävien olevan jotain enemmän, ja se pelotti minua. Otti aikaa tottua ajatukseen, mutta nyt olen tyytyväinen heidän puolestaan, sillä he ovat onnellisia, kertoo 16-vuotias Tallulah.

Gracie on kirjoittanut elämäntavastaan kirjan. Sen nimi on Wide Open: My Adventures In Polyamory, Open Marriage And Loving On My Own Terms. 

Tallulah ja Gracie. (kuva: AOP)

Lue myös: Oletteko täydellinen pari? Asiantuntija kertoo neljä selvää merkkiä siitä, että sovitte yhteen

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat