Kärsiikö miehesi erektiohäiriöistä? Syy voi olla vitamiinitasoissa

23.01.2015 10:45 - Eeva Rajala

Vitamiinipuutostila voi vaikuttaa merkittävästikin sänkytouhuihin.

Tuoreen italialaistutkimuksen mukaan alhaiset D-vitamiinitasot voivat aiheuttaa miehelle erektiohäiriöitä. Tutkimukseen osallistui 143 miestä, joilla oli eritasoisia erektiohäiriöitä. Selvisi, että lähes puolella heistä oli liian alhaiset D-vitamiinitasot.

Ainoastaan yhdellä viidestä oli optimaaliset D-vitamiinitasot. Niillä miehillä, joilla oli vaikeimmat erektiohäiriöt, D-vitamiinitasot olivat noin 24 prosenttia alhaisemmat kuin niillä, joilla oli vain pieniä ongelmia.

Tutkija Allessandra Barassi kertoo, että liian alhaiset D-vitamiinitasot saattavat lisätä vapaiden radikaalien, superoksidi-ionien, tuotantoa. Nämä vapaat radikaalit tyhjentävät typpioksidivarastot, Typpioksidimolekyylit auttavat verisuonia toimimaan kunnolla. Tuloksena miehen on vaikea saada erektiota.

- Typpioksidi saa verisuonet rentoutumaan, mikä lisää verenkiertoa ja aiheuttaa normaalisti erektion, urologi Larry Lipshutz sanoo Women's Health -lehdelle.

Ilman tarpeellista määrää typpioksidia verisuonet eivät välttämättä rentoudu tarpeeksi, jotta erektio mahdollistuu. Tutkijat suosittelevat miehille, jotka kärsivät erektio-ongelmista, säännöllistä D-vitamiinilisän ottamista.

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat